kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
* Siyasi partilerin genel başkanlarını değerlendirir misiniz?
Hayır, değerlendirmem! Bu konuda kanalla anlaşmam var. Programcı olarak belli bir mesafede durmak zorundayım. Ama yaptığımız programlardan anlıyorum ki; siyaset, akıl ve zekayla doğru bir heyecan taşımıyor. Gençler siyasete girmiyor çünkü eğlenceli değil. Akıl ve zekayla bir eğlence sağlamak gerek. En azından kızlar, pahalı otomobilleri olan oğlanlar yerine siyasete girenleri adam yerine koyarlarsa gençler siyasette daha çok boy gösterebilirler... Bu seçimlerde genç kadınların siyasette daha fazla yer almak istediğini görüyorum. Bu durum beni biraz olsun ümitlendirdi. Ama var olan siyasete girme nedenlerinden memnun değilim. 'Neden?' diye soruyorum. 'Hizmet için varız' diyen çok. Samimi de olsa böyle bir söylemin genelde inandırıcılığı kalmamıştır. Meclis'te kimsenin hizmet için olduğuna da inanamıyoruz! Biz de Türkiye'de yaşayan vatandaşlar olarak oldukça tecrübeliyiz. Bu kadar yılı Zimbabwe'de geçirmedik!

* Sizce siyasete girme nedenlerinin bileşkesi nedir?
Her türlü çıkar söz konusu. Siyasetin prensipleri kavranmadığı sürece, memleketin geneli değil de, sadece kendini zenginleştirmek isteyenler olacaktır. Siyaset büyük bir ihtirasla yapılmalı. Ama hangi ihtirasla? Memleketin işine yarayan ihtirasla. Memleketi kurtaranların ihtirası yok muydu? Tabii ki vardı. Ama o ihtiraslar memleketin işine yaramıştır. İşte biz aynı ihtirasa sahip insanlar istiyoruz.

* Her parti adayını konuk alıyorsunuz. Sizce hangi partinin adayları kendilerini daha iyi ifade edebiliyor?
AKP'li adayların daha çok çalışmış olduklarını, daha organize olduklarını gözlemliyorum. Ama bu durumu istatiksel bir veri olarak kabul edemeyiz.