kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bugün yüzünü gerdir yarın git!

SEVDİCAN GÜNEŞ SAĞLIK SERVİSİ
14.07.2007
Kadınları aynalarla barıştıran, ABD ve Avrupa'da gözde olan endoskobik yüz cerrahisi bu yaz Türk kadınlarını da güzelleştiriyor. Ciltteki sarkmaları gideren yeni yöntem; tek bir uygulamayla ve hiç iz bırakmadan 10 yaş gençlik vaat ediyor..
Daha çok mide rahatsızlıklarının teşhisinde kullanılan ve bir görüntüleme cihazı olan endoskop bu kez kadınları güzelleştiriyor! Yüz gençleştirmede botoks gibi yöntemlere alternatif olarak gündeme gelen endoskopik yüz cerrahisi, tek bir uygulama ile 10 yaş gençlik vaat ediyor. Sarkmaların en yoğun olduğu bölgelere lokal olarak yağ dokusu transfer ettiklerini belirten Acıbadem Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Departmanı sorumlusu Prof. Dr. Atilla Arıncı sorularımızı yanıtladı:

* Endoskopik yüz cerrahisi ile yüzde hangi kusurlar düzeltiliyor? Yaşlanmaya bağlı olarak yanaklar, alın, çene ve orta yüz bölgesinde belirginleşen sarkmaları ile yağ doku eksikliklerini endoskopik cerrahiyle düzeltiyoruz. Bu işlem sırasında yüzün değişik bölümleri arasında yağ doku transferi yapılıyor. İşlem sonrasında yüz yapısı gençlik dönemlerindeki oval ve diri yapısına kavuşuyor.

* Endoskopinin yüze uygulanması riskli değil mi? Endoskopik yüz cerrahisinde; yüzün problemli bölümlerine en yakın olan ve gizlenmesi en mümkün olabilecek kulak önündeki kıvrım ile alnın saç çizgisi gibi yerlerine müdahale ediliyor. Buralardan küçük kesiler açılıyor ve yağ doku transferi yapılıyor. Zaten dünya genelinde en minimal uygulama olarak öne çıkan endoskopik cerrahi sonrasında belirgin bir iz kalmıyor. Bu nedenle herhangi bir risk söz konusu değil.

2 SAATTE İŞLEM TAMAM


* İşlem ne kadar sürüyor? Bu operasyonlar, yapılacak işlemin niteliğine göre 2-4 saat arası sürüyor. İşlem çoğunlukla genel anestezi altında gerçekleştiriliyor. Operasyon sonrası hastalar ertesi gün evlerine ve işlerine dönüyor.

* Kaç yıllık gençleşme oluyor? Operasyondan sonra yüz bölgelerinde yaklaşık 10 yaş kadar bir gençleşme elde ediliyor. Sağlıklı beslenme, spor ve düzenli bir yaşam ile bu operasyonun etkileri daha uzun süre korunabilir.

* Bir uygulama yeterli mi? Sık sık tekrar gerekir mi? Endoskopik cerrahi sonrası elde edilen sonuçlar diğer klasik yöntemlerle mukayese edildiğinde, kalıcılık açısından aralarında herhangi bir belirgin fark gözlemlenmiyor. Endoskopik cerrahi sonrası elde edilen yüz görünümü zamanla etkisini yitirdiğinde ise uygulama tekrar edebilir. Tekrar edilmesinde herhangi bir sakınca yok. Ancak tabii ki bu konuda kendi fikrinizden çok, doktorun tavsiyesi belirleyicidir.

* Tatil öncesi yapıldığında herhangi bir deformasyon riski var mı? Her estetik operasyonda olduğu gibi endoskopik uygulama sonrasında da; uzun süre güneşe direkt maruz kalmamak veya bu gibi durumlarda yüksek faktörlü güneş koruyucu kremlerden faydalanmak uygun olur.