kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çinliler istilacı fareleri de yedi

Yeni Haber
Çin'in Hunan eyaletinde yerleşim bölgelerini sellerden dolayı yuvalarından çıkarak işgal eden farelerin toplanarak güneydeki Guangdong eyaletindeki lokantalara satıldığı ortaya çıktı.

Çin'in güneyindeki Guangzhou şehrinde yerel bir gazetede çıkan habere göre, şehrin Baiyun bölgesinde yemek üzere satılan birçok hayvanla birlikte sellerden dolayı yerleşim bölgelerini istila eden farelere de rastlandığı bildirildi. Sel bölgesinden fareleri toplayıp getiren bir tüccar farelerin sabah 4'te şehre ulaştırıldığını ve 7'den önce gerekli lokantalara satışının tamamlandığını söyledi.

FARELERİN BESİN DEĞERİ BOLMUŞ

Çin'in önemli üniversitelerinden biri olan Sun Yat-sen Üniversitesi Beslenme Uzmanı Jiang Zhuoqin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada bu tür farelerin tarlalarda büyüdüğünü, zengin protein ve mineraller taşıdığını söyledi. Fakat belediye yiyecek güvenliği müdürlüğünden açıklama yapan yetkililer ise bu fareleri yiyenlerin değişik hastalıklara yakalanabileceği uyarısında bulundu.

Bilindiği gibi sars hastalığının da yine Çin'in güneyindeki bu bölgede bir köylünün yabani bir kedinin çorbasını yaptıktan sonra ortaya çıktığı iddia edilmişti.

CHA