kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hastane randevularında "SMS"

Yeni Haber
Sağlık Bakanlığı, hastanelerden cep telefonu ile kısa mesaj (SMS) ve internet aracılığıyla da randevu alınmasını sağlayacak.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'deki Devlet Hastaneleri ile Eğitim ve Araştırma Hastanelerine başvuran vatandaşların, hastaneye gelmeden kolay bir şekilde randevu alabilmelerini sağlayacak "Randevu Sistemi ve Çağrı Merkezi" hizmetini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bakanlık bu projeyle muayene olmak için sabahın erken saatlerinde hastanelerde sıra almak için kuyruklara giren vatandaşların, mağduriyetlerini gidermeyi, zaman ve işgücü kayıplarını önlemeyi, daha adaletli muayene işlemi gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Altyapı ve teknik şartname çalışmalarında son aşamaya gelindiğini açıklayan Sağlık Bakanlığı, uygulamanın öncelikle Aile Hekimliği uygulamasının yapıldığı birkaç ilde pilot olarak başlayacağını bildirdi.
Sistem 7 gün 24 saat esasına göre çalışacak. Vatandaşların yüzde 90'ını telefon başındaki operatörler karşılarken, isteyen vatandaşlar SMS ve internet aracılığıyla da hastanelerden randevu alabilecek.

Hastanelerde elde olmayan nedenlerle randevularda yapılan değişiklikler ise vatandaşlara bildirilecek, değiştirilecek randevuların başka hekimlere aktarılması için kolay olanaklar sağlayacaktır.

Diğer taraftan, kurulacak sistem sayesinde, hastanelerde performans sisteminin kalite kontrolü de yapılabilecek. Doktorlar hastalara daha uzun zaman ayırabilecek.

(ANKA)