kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yağmurlu havada iPod dinlemeyin!

13.07.2007
Kanada ve Amerika'da meydana gelen yıldırım çarpmaları neticesinde yaklaşık 13 kazanın yaşanmasının ardından yetkililer, yağmur yağarken iPod dinlenmemesi konusunda uyardı...
Yıldırımdan korunma yolları ile ilgili http://www.struckbylightning.org adlı sitede geniş bilgi veren yetkililer, yıldırımın direkt insana veya çevreye düştüğünde genelde deri üzerinde parlama oluşturduğunu; ancak metal veya elektronik cihaz taşıyan kişilerde ise yanık veya daha büyük hasarlara yol açtığını açıkladı.


Hastane kayıtlarından alınan bilgiye göre, Kanadalı bir kişinin yürüyüş yaparken kulaklıkla iPod dinlediği sırada üzerine düşen bir yıldırımın, kulaklık tellerinden geçerek kendisinin göğsünde ve boynunda yanmalara neden olduğu bildirildi. iPod'u ile bahçesinde müzik dinleyen Colorado eyaletinden bir genç de benzer bir kazanın kurbanı oldu.

Acil servis doktorları yıldırıma maruz kalan bazı kazazedelerin de beeper (basit uydu bulucu), yürürçalar ve dizüstü bilgisayarı kullanıcıları olduğunu belirterek, yağmurlu havalarda elektronik aletlerin kullanılmaması konusunda herkesi bilinçli olmaya çağırdı.

iPod ve diğer müzik çalarların kutularında yağmur yağdığında ürünün kullanılmaması konusunda uyarılar bulunurken birçok kullanıcı, uyarıları okumuyor veya önemsemiyor.

http://www.struckbylightning.org yetkilileri, "Hava kükrediğinde, gir içeriye." şeklinde bir slogan oluşturarak halkı yıldırımdan korunma konusunda bilinçlendirmeye çalışıyor.