kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

OKS'de skandal VİDEO

Yeni Haber
OKS'deki yanlış hesaplama skandalı. Pek çok adayın diploma notunda yanlışlık yapıldı. Sınav sonuçları resmen altüst oldu.

Pek çok öğrenciyi etkileyen sınav rezaletinin perde arkasını izlemek için tıklayınız


MEB: OKS'DE TERCİH SÜRESİ UZATILDI

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sonrası tercih süresini sekiz gün uzattı. 11 Temmuz'da başlayan tercih süresi 28 Temmuz Pazar günü sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, OKS 2007 tercih başvuru süresinin 28 Temmuz 2007 Pazar gününe kadar uzatıldığı belirtildi. Açıklamada, "22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde görevli bir kısım kamu personelinin tayin ve nakil işlemlerinin seçimler sonrasına ertelenmiş olması, bununla bağlantılı olarak bazı öğrencilerin mağdur duruma düşebilecekleri Bakanlığımıza ulaşan başvurulardan anlaşılmaktadır" denildi. Değerlendirmeler sonucu öğrencilerin ve ailelerinin zarar görmemesi için tercih başvuru süresinin uzatıldığı belirtilen açıklamada, diğer işlemlere yönelik takvim de duyuruldu.

Yeni takvimde birinci yerleştirme sonuçları 3 Ağustos'ta açıklanacak. Kayıtlar 6-15 Ağustos arasında yapılacak. Boş kontenjanlar 19 Ağustos'ta ilan edilecek. 20-24 Ağustos'ta yapılacak ikinci yerleştirme başvurularının ardından yerleştirme sonuçları 28 Ağustos'ta ilan edilecek, kayıtları ise 29 Ağustos -5 Eylül arasında yapılacak.

DİPLOMA NOTU YANLIŞ GİRİLENLERİN PUANI YENİDEN HESAPLANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı adayların İlköğretim Başarı Puanı'nın yanlış hesaplandığıyla ilgili haberleri değerlendirdi. Haberlerde yer aldığı gibi hatanın binlerce adayı kapsamadığı ifade edilen MEB açıklamasında, e-okul projesiyle bu yıl ilk kez uygulanan internetten diploma notu girilmesi işleminde bazı okul yöneticilerinin Bakanlığa ulaştırdığı verilerde yanlışlık görüldüğü kaydedildi. Açıklamada, olası hataların giderilmesi için puan sonuç tablosunda diploma notuna da yer verildiğinden yanlışlıkların öğrenci, okul yönetimi veya veliler tarafından fark edilerek Bakanlığa bildirdiği kaydedildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI


"14 Temmuz 2007 tarihi itibariyle Bakanlığımıza intikal eden başvuru sayısı 386 olup, sözü edilen yazılarda yer aldığı gibi binlerle ifade edilecek boyutta bir hata söz konusu değildir" denilen açıklamada, başarı notu hatalı girilen öğrencilerin puanları yeniden hesaplanırken, diğer adayların olumsuz etkilenmeyecekleri biçimde düzeltme çalışmalarına başlandığı kaydedildi. Bakanlık ayrıca, yanlış not girilmesine neden olan okul yöneticileri ve idarecileri hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.