kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Varlıkla yokluk arasında bir yerde

Esra ÇORUH
07.07.2007
İtalyan ayakkabı tasarımcısı Sergio Rossi'nin oğlu Gianvito Rossi, kendi markasının ikinci koleksiyonunu hazırladı. Genç tasarımcının 100 gramlık el yapımı stilettosu da yeni buluşu..
Ayakkabı, tüm kadınlar için bir tutku. Son zamanlarda tanıştığım ve benim için efsane sayılabilecek ayakkabı tasarımcıları için de bunun bambaşka bir tutku olduğunu görünce emin ellerde olduğumuzu anladım! Milano'daki showroom'unda tanıştığım Sergio Rossi'nin oğlu Gianvito Rossi de bu tutkulu ayakkabı tasarımcılarından biri. 50 senedir ayakkabı tasarımı yapan Sergio Rossi, markasını Gucci grubuna sattıktan sonra 39 yaşındaki oğlu Gianvito, ayakkabı tasarımına el attı. Ve Rossi ailesi yeniden 'tutku'suna geri dönmüş oldu.

- Ayakkabılarla iç içe büyüdüğünüzü düşünüyorum.
- Çok haklısınız, kendimi bildim bileli ayakkabılarlayım. Babam bu işle iç içe olduğu için bebekliğimle ilgili bile deri kokusu hatırlıyorum. Her zaman ayakkabılar hayatımdaydı. Herhalde DNA'larımda ayakkabı var (gülüyor).

- Peki ne zaman ayakkabı tasarlamaya karar verdiniz?
- Babamın markası varken onunla birlikte çalışıyordum. Onu Gucci Group almak isteyince Sergio Rossi markasıyla ilişkimiz 2004 yılında tamamen sona erdi. O zaman, bu işi ne kadar sevdiğimi anladım. 50'lerde kurulan markamız için bu satış iyi bir gelişme oldu belki ama keyif aldığım ayakkabı tasarımını bir şekilde sürdürmek istedim.

- Kendi markanızı nasıl anlatırsınız?
-
Gianvito Rossi, çağdaş, zamansız ve yaşsız tasarımlar. Kaliteli ayakkabıların çok pahalı olduğunu biliyorsunuz. Sadece bir sezon giyilip diğer sezon demode olacak tasarımlara bunca para vermek çok gereksiz. Beymen'de satılan markamızda da tıpkı mücevher gibi, dilediğinizde çıkarıp giyebileceğiniz tasarımlar var.

- Ama ayakkabıda her sezon moda olabilecek tasarımlar görmek çok zor.
- Her sezon yeni bir şey çıkıyor ama artık insanlar da farklı kimliklere bürünmekten sıkıldı. Platform moda olabilir ama uçlarda olmadan yorumlanırsa her zaman giyebilirsiniz. Modası geçti diye yepyeni bir ayakkabıyı rafa kaldırmak biraz saçma. Ya da sadece moda diye giymek de öyle.

- Birisinin ayakkabısına bakarak kişiliği hakkında bilgi sahibi olabileceği söylenir. Siz buna inanıyor musunuz?
- Kesinlikle inanmıyorum. Çünkü kadının o gün giydiği ayakkabı, hangi modda olmak istediğiyle ilgili. Kendini feminen görmek istiyorsa topuklu, sade olmak isityorsa balerin giyebiliyor. Ama hangi modda olduğunu söyleyebilirsiniz.

- Babanızın idolünüz olduğuna eminim. Peki idolünüz olan başka ayakkabı tasarımcıları var mı?
- Geçmişe baktığımızda ayakkabı tasarımında çok önemli isimler var, sırasıyla Roger Vivier, Salvatore Ferragamo, Charles Jourdan ve tabii ki babam.
Haberin fotoğrafları