kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gürültü yapan bebek uçaktan kovuldu!

Yeni Haber
ABD'de bir uçak şirketi, gürültü yaptığı gerekçesi ile bebeğine ilaç içirmesini tavsiye eden hosteslerin önerisini geri çeviren anne ve çocuğunu uçaktan çıkardı. Kate Penland isimli Georgia Eyaletine bağlı Atlanta şehrinde yaşayan bir kadın, 19 aylık bebeğiyle geçen ay Continental Express uçak şirketi ile yaptığı yolculuk sırasında oğlunun gürültü yaptığı gerekçe gösterilerek uçaktan atıldıklarını belirtti.

Atlanta'daki WSB-TV'ye yaptığı açıklamaya göre Penland, oğlu Garren ile Atlanta'dan Oklahoma'ya gitmek üzere Continental Express Havayolları şirketinden bilet aldı. Texas Eyaleti'nin Houston şehrine aktarma yapan uçaklarıyla Oklahoma'ya doğru yola çıkan Penland ve oğlunun seyahati, Garren'in "bay bay uçak" demeye başlaması ile hiç beklemedikleri bir sonla noktalandı.

Oğlunun devamlı "bay bay uçak"("bye bye plane") demesine sinirlenen yolculardan bir tanesinin kendisine, "Artık komik değil. Bebeğinin çenesini kapamaya ihtiyacın var." dediğini aktaran Penland, bir bayan yolcunun ise çocuğuna uyku ilacı içirmesini tavsiye ettiğini öne sürdü.

Bayan yolcunun önce şaka yaptığını sandığını dile getiren Penland, daha sonra söz konusu önerinin ciddi olduğunu anlayınca, çocuğuna ilaç vermeyeceğini söylediğini ve yolculara iyi seyahatler dilediğini kaydetti.

Tartışmaların artması üzerine uçak görevlileri, Houston'a geri dönüşe geçtiklerini dile getiren Penland, havalimanına geri döndükten sonra uçaktan atıldıklarını açıkladı. Yaşadığı olaydan dolayı üzüldüğünü ve ağladığını belirten Penland, yanında bebeği için süt ve çocuk bezi kalmadığı için havalimanında çaresizlik içinde kaldığını sözlerine ekledi.

Continental Havayollarının anlaşmalı olduğu ve Continental Express olarak uçuş yapan Express Jet Havayolları sözcüsü Kristy Nicholas, Penland'ın şikâyet mektubunun kendilerine ulaştığını ve gerekli soruşturmanın başlatıldığını kaydetti.