kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Meclis onayladı, Bush veto edecek!

Yeni Haber
ABD'de Kongrenin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi, Irak'tan dört ay içinde asker çekmeye başlanmasını ve 1 Nisan 2008'e kadar bu sürecin tamamlanmasını öngören bir yasa tasarısını kabul etti...
Ancak tasarının, Kongrenin üst kanadı Senatoda da kabul edilmesi durumunda bile, Başkan George Bush tarafından veto edileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Demokrat Partinin kontrolündeki Temsilciler Meclisinde yapılan oylamada yasa tasarısı, 201'e karşı 223 oyla kabul edildi.

Tasarının bundan sonra da Senatonun gündemine gelmesi bekleniyor. Yasa tasarısı, burada da kabul edilirse, onay için Cumhuriyetçi Başkan Bush'a gidecek. Bush ise Irak'tan asker çekilmesini takvime bağlamayı kesin dille reddediyor.

Kongrenin Bush'un vetosunu aşması ihtimali teorik olarak mevcut. Ancak bunun için üçte ikilik çoğunluk gerekiyor ve tasarıyı destekleyenler, bu ölçüde bir desteğe sahip bulunmuyor.

Bu yıl daha önce de Irak'tan asker çekilmesini öngören iki tasarıdan biri Senatoda kabul edilmemişti, diğerini de Bush veto etmişti.