kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Türkiye'nın önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da yerli ve yabancı turistler, gidilmesi zor olan vadilerı ve bu vadilerdeki peribacalarını Ürgüp Üç Güzeller mevkiinden ve Uçhisar kalesinden dürbünlerle izleyebiliyor.

Peri Bacaları diyarında dürbünlü seyir

26.06.2007
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, yerli ve yabancı turistler, gidilemeyen vadileri ve bu vadilerdeki peri bacalarını dürbünle izleyebiliyor...
Emekli Astsubay Mustafa Menevşeoğlu (55), Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde, Üçgüzeller mevkisinde kurduğu profesyonel dürbün ile yerli ve yabancı turistlere Ürgüp vadilerini izletiyor. ''Kapadokya'da öyle vadiler var ki hiçbir vasıta ile gidilemiyor'' diyen Menevşeoğlu, gidilemeyen vadileri ve bu vadilerdeki peri bacalarını en iyi izlemenin yolunun dürbün olduğunu söyledi.

Yabancı turistlerin atlı, motosikletli veya bisikletli safarilerle uzak vadilere gitmeye çalıştıklarını belirten Menevşeoğlu, dürbüne en çok ilgiyi yerli turistlerin gösterdiğini ifade etti. Birçok turistik merkezde dürbünle seyrin özendirildiğini kaydeden Menevşeoğlu, ''Bir yıl öncesine kadar Kapadokya'da dürbün ile seyir yoktu. Dürbün ile seyri ilk kez ben başlattım. Şimdi ise bölgenin çeşitli mekanlarında yaygınlaşmaya başladı'' dedi.Yerli ve yabancı turistler 1 YTL karşılığında peri bacalarını dürbünle izleyebiliyor.

Kapadokya'nın en yüksek mekanlarından biri olan ve peribacalarının kuşbakışı izlenebildiği tarihi Uçhisar Kalesi'ne de Uçhisar Belediyesi tarafından iki seyir dürbünü yerleştirildiği bildirildi.