kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dans etmeyi kendi başıma öğrendim!

RÖPORTAJ: SAVAŞ AY
İbo Şov'da dans eden oryantal Didem, Bodrum'da karşıma çıktı. Gözlediğim; herkes onu çok seviyor, boynuna atlayıp beğenilerini dile getiriyor. Ona 'Hocan kim?' diye sordum, 'Kendi kendimi yetiştirdim' dedi..
'Kadın kadının kurdudur' derler ama Didem kız bu kuralı yıkmış belli ki... Bodrum'da Torba Sanatevi plaj barında gözümle görüp, kulağımla işittim. Yörede her yaştan kadın kız gelip, boynuna sarılıp, yanaklarından öpüp takdir ve hayranlık duygularını dillendirdiler Didem kıza. "İbo Şov'da seni izlemek büyük keyif. Nasıl da muhteşem dans ediyorsun öyle?" dediler... Bir ara paparazziler de haber aldı geldi onunla konuşmaya. "Tatildeyim. Pek konuşasım yok. Çekim de yapmazsanız sevinirim" dedi, kapattı mevzuları...

AİLEDEN SANATÇI

Yanında şirin bir kız çocuğu vardı. Dayısının kızı Gülşah'mış. Okulu bırakmış ama Didem ablasından ders alıyormuş. "Çok güzel Roman ve Arap oynarım. Ablamı geçemem ama ben de iyi bir oryantal olacağım" diyor Gülşah. "Ailede başka sahne insanı var mı?" diyorum. Varmış...

* Kim var mesela Didem? Babam perküsyoncuydu. Tülay Özer'in orkestrasında bateri çaldı yıllarca.

* Başka kimler var? Annemin de adı Tülay. O da oryantaldi. Sihirbaz Sermet Erkin'in şovlarında çalıştı en son.

* Hocan kim peki, annen mi? Yok, hiç kimse değil abi. Ben kendi kendimi yetiştirdim.

TELEFON ÇEEK!

* Az önce paparazziler geldi, telaşlandın. Kendi kendine gülerek; "Telefon çeeek" diye bağırdın veee? Ve İbrahim Bey'i (Tatlıses) aradım. Bu konularda titizdir biliyorsun.

* İyiliğin için yapıyor. En iyi olman kadar, en iyi kalmanı istiyor. Uzun soluklu bir yolculuk için bazı fedakarlıklar yapmak, ilkeleri korumak şart. Elbette. Ben de söz dinlerim her zaman.

* Kasetin ne oldu? Seçim telaşı geçsin diye bekliyoruz. Güzel olacak inşallah. CD'yi takıp evde tek başına çalışabilecek hanımlar.

* Bir yandan oynayıp bir yandan öğreteceksin yani? Güzel olmaz mı abi?

* Olur tabii. Ama senin yaptıklarını becerebilmesi zor o hanımların. Gayet sade figürler olacak abi. Bu henüz başlangıç kaseti. Daha profesyonel dans edebilmeleri için ileride başka kasetler yapacağız.
Haberin fotoğrafları