kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
22.06.2007
Dreamgirls / Rüya Kızlar (DreamWorks / Tiglon) Film:* * * * Ekstralar:* * * * Filme konu olan üçlünün adı Dreamettes ama herkes onları gerçek hayatta The Supremes olarak tanıdı. Öykü, üç siyahi kızın 1960'larda müzik dünyasında göz kamaştırıcı bir hızla yükselişini anlatıyor. Üçlüyü önce uyanık bir menajer olan Curtis Taylor (Jamie Foxx) keşfeder. Deena, Lorell ve Effy, bir anda kendilerini ünlü şarkıcı James 'Thunder' Early'nin vokalistleri olarak bulur. Ama yetenek ve cazibeleri sayesinde Rüya Kızlar olacaklardır. Rüya? Hayat onlara şöhretin bedelini de gösterecektir tabii. Diana Ross'u anlatan rolüyle Beyonce Knowles iyi de, esas oyuncu Effy rolündeki Jennifer Hudson. Tek diskli versiyon 12 ek sahneyi ve bir Beyonce klibini içeriyor. İki diskli olanında filmle ilgili ve ilgisiz her şey var.

Assassin of the Tsar / Suikastçi (Sony Pictures) Film:* * * Ekstralar: Yok Çok ilginç, çizgi dışı bir film. Cannes Festivali adayları arasına girecek kadar da dikkat çekti. Stalin sonrası Sovyet Rusya. Doktor Smirnov, sıkıldığı Moskova'dan bir taşra kentine gider. Buradaki cezaevinde bir şizofreni hastası ilgisini çeker. Adam, Çar II: Alexander'ı 1881'de, Çar II. Nicholas'ı da 1918'de öldürdüğüne (ama farklı kişiler olarak!) inanmaktadır. Bu inancı kırmak için tüm bilgisini seferber eder ve sonunda çar kişiliğine bürünmeye karar verir. Oyun acaba nasıl bitecektir? Malcolm McDowell'ın her zamanki güçlü oyununa, onun kadar güçlü Rus ekibin oyunlarını da ekleyelim. Ekstra yok ama filmin kıymeti göz ardı edilir gibi değil.

She Hate Me / Benden Nefret Ediyor (Sony Pictures) Film:* * * Ekstralar: Yok Her filmiyle kendinden söz ettiren Spike Lee en büyük gürültüyü herhalde bu tuhaf yapıtıyla kopardı. Kıpır kıpır, izleyiciyi şaşırtan keskin dönüşlerle dolu senaryonun merkezinde, Enron benzeri karanlık bir şirketin sırlarını sızdırdığı için işinden kovulan Henry Armstrong var. İşsiz kalınca, onu bir zamanlar bir kadın uğruna terk etmiş olan lezbiyen Fatima, kendisini hamile bırakması karşılığında 10 bin dolar önerir. Çok geçmeden Henry ile Fatima çocuk sahibi olmak isteyen lezbiyenleri 'geleneksel metotla' para karşılığı hamile bırakan bir şirket kurarlar. Tam bir Spike Lee işi! Sonunda işin içine her şeyi katmış ve ABD'nin sistemini köküne kadar eleştirmiş. Eğlenceli.

Night at the Museum / Müzede Bir Gece (Fox / Tiglon) Film:* * * Ekstralar:* * * * Dijital teknolojinin mucizeleriyle olağanüstü bir canlılık kazanan filmi geçen yılın başarıları arasında saymalıyız. Larry Daley, iyi kalpli ama sakar, başına hep işler açan bir amatör mucittir. Şans bir türlü gülmemiştir kendisine. Oğluna bakmak için New York'ta Doğa Tarihi Müzesi'nde gece bekçisi olarak bir iş bulur. Mutludur ama ondan önceki bekçiler bir sırrı ona anlatmayı unutmuştır. Firavunlar bölümündeki bir tablet, geceleri oradaki herkesi hayata döndürmektedir. Larry çok geçmeden dinozorlar, mağara adamları, Hunlar ve Moğollar, mamutlar, eski başkanlarla tanışır. Ama bir püf noktası daha vardır: Bunların hiçbiri güneş yüzü görmemeli, gündoğumundan önce her şey eskisi gibi olmalıdır. İyi bir mevzu, değil mi? Gerçekten, hoş ekstralarla da görmeye değer.
Haberin fotoğrafları