kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ölüdeniz Plajı

Plajların Kare As'ı

HAZIRLAYAN: HANDE ŞARMAN /sabahekler@sabah.com.tr
29.06.2007
Birbirinden güzel sahilleri ve koylarıyla Türkiye elbette yaz aylarını geçirmek için bir cennet. İster şehirde kalın, ister Ege veya Akdeniz'i tercih edin, denizin keyfini çıkarmak elinizde. Bu hafta jürimiz Türkiye'nin en güzel plajlarını belirledi..
Ölüdeniz Plajı Fethiye-Muğla * * * * *
Kum Beach Çeşme-İzmir * * *
Patara Kalkan-Antalya * * *
Burc Beach Kilyos-İstanbul **

Ölüdeniz Plajı (Fethiye-Muğla)
'Tanrının dünyaya bağışladığı cennet' olarak adlandırılan Ölüdeniz, Ömer Karacan, Mirey Mesayyah, Ender Alkoçlar, Tülin Şahin ve Saffet Emre Tonguç'un oylarıyla, Türkiye'nin en güzel plajı seçildi. Jüri üyelerimizden Ender Alkoçlar, "Dünyanın en güzel plajı," diyor. Ölüdeniz, yaklaşık 3 km'lik bir kumsala sahip. Denizinin suyu ise yılın 10 ayı boyunca ılık ve durgun. Ölüdeniz, Fethiye şehir merkezine 15 km uzakta. Plajda kano ya da sürat teknesi kiralanabiliyor; kafeterya ve restoranlar da mevcut.
(Aldığı oy: 5)* * * * *

Kum Beach (Çeşme-İzmir)
Çeşme Çiftlikköy'deki plaj, Ayşe Özyılmazel, Ender Alkoçlar ve Savaş Ertunç için ülkemizin en güzel plajlarından biri. Ayşe Özyılmazel'in cümleleriyle, "Mükemmel bir kum... Mavinin tüm tonlarını görebildiğiniz bir deniz ve upuzun bir plaj..." 900 metrelik bir sahil üzerine kurulu olan Kum Beach'te dört farklı restoran bulunuyor. Karavanla kamping ve Kummotel'de konaklama olanakları var. Yoga ve masajın yanı sıra nargile, tavla gibi aktiviteler de mevcut. Müzik aktiviteleri ise caz ve blues ağırlıklı. Tel: (0232) 722 22 95
(Aldığı oy: 3)* * *

Patara Plajı (Kalkan-Antalya)
Yeşilçam filmlerinde çöl vazifesi gören, dünyanın en uzun kumsallarından biri... Defalarca 'en güzel plajlar' araştırmasında listeye giren Patara Plajı, İngiliz Sunday Times gazetesi tarafından 'Dünyanın En Güzel Plajları' arasında da gösterildi. Jüri üyelerimizden Saffet Emre Tonguç, Reyan Tuvi ve Ömer Karacan için de dünyanın en güzel plajları arasında. Rüzgâr sörfüne çok uygun olan Patara kumsalı, caretta caretta'ların yumurta bıraktıkları ender yerlerden ve bir kısmı koruma altında.
(Aldığı oy: 3)* * *

Burc Beach (Kilyos-İstanbul)
Boğaziçi Üniversitesi'nin tesisi olan ve 'Boğaziçililerin plajı' olarak da bilinen Burc Beach, Deniz Pulaş ve Saffet Emre Tonguç'un en çok beğendikleri plajlardan. Saffet Emre Tonguç, Burc Beach'i tercih etme sebebini şöyle açıklıyor: "Muhtemelen Boğaziçili olmamın bunda rolü büyük... İstanbul'a yakınlığı, müşteri profilinin kalitesi ve aktiviteleri bu plajı seçmemde önemli nedenler." 2 kilometrelik plajda yaz boyunca konserler, beach party'ler ve su sporları aktiviteleri sürüyor. Burc Beach'e, cuma akşamları 21.00'e kadar rezervasyon yapılıyor. Tel: (0212) 359 58 00
(Aldığı oy: 2)**

Solar Beach (Kilyos-İst)
Solar Beach, keyfince zaman geçirebildiği az plaj olduğunu söyleyen Tülin Şahin'in ve işletme sahibi olduğu için ince eleyip sık dokuduğunu belirten Ender Alkoçlar'ın favorilerinden. Konser ve performanslara da ev sahipliği yapan beach'in plajı, 1 km. Tel: (0212) 201 21 39
(Aldığı oy: 2) **

Alaçatı (Çeşme-İzmir)
Ender Alkoçlar'ın özellikle 'sörf merkezi' olması sebebiyle tercih ettiği Alaçatı, hiç dinmeyen rüzgârının yanı sıra taş evleri ve sakız ağaçlarıyla da ünlü. Butik otelleri ve sörf turizmiyle de yerli ve yabancı pek çok turistin ilgi odağı olan Alaçatı, Çeşme'ye 10 dakika uzaklıkta.
(Aldığı oy: 1) *

Olympos Plajı (Kemer-Antalya)
Eda Taşpınar ve Reyan Tuvi, Olympos'u favori plajları arasında sayıyor. Caretta caretta'ların yumurta bıraktıkları sahillerden biri ve SİT alanı. Böylece çevresindeki antik bölgeler korunabilmiş.
(Aldığı oy: 2) **

Ömer Karacan (Prodüktör, işadamı)
Çilingoz Plajı (Binkılıç, Çatalca-İstanbul)
Patara Plajı (Kalkan-Antalya)
Ölüdeniz (Fethiye-Muğla)
Ağva Plajı (Şile-İstanbul)

Ayşe Özyılmazel (Günaydın köşeyazarı)
Kum Beach (Çeşme-İzmir)
Manici Beach (Yeşilyurt Köyü-Kaz Dağları)
Sole Mare (Aya Yorgi Koyu, Çeşme-İzmir)
Ortunç Plajı (Cunda Adası- Ayvalık)

Mirey Mesayyah (Gezi yazarı)
Kempinski Hotel Barbaros Bay (Bodrum-Muğla)
Kilyos Plajı (Kilyos-İstanbul)
Şile Plajı (Koyunbaba Plajı, Şile-İstanbul)
Ölüdeniz Plajı (Fethiye- Muğla)

Deniz Pulaş (Manken, sunucu)
Burc Beach (Kilyos-İstanbul)
Şile Plajı (Şile-İstanbul)
Antalya Plajı (Tekirova- Antalya)
Bitez Plajı (Bodrum-Muğla)

Ender Alkoçlar (İşletme sahibi)
Kum Beach (Çeşme-İzmir)
Alaçatı Plajı (Çeşme-İzmir)
Solar Beach (Kilyos-İstanbul)
Ölüdeniz (Fethiye-Muğla)

Savaş Ertunç (İşletme sahibi)
İztuzu (Dalyan-Muğla)
Sabrina's House (Bozburun- Marmaris)
Kum Beach (Çeşme-İzmir)
Aktur Plajı (Bodrum-Muğla)

Reyan Tuvi (Gezi yazarı)
Okan Plajı (Çeşme-İzmir)
Patara Plajı (Kalkan-Antalya)
Olympos Plajı (Kemer- Antalya)
Kleopatra Plajı (Alanya- Antalya)
Kabak Plajı (Fethiye-Muğla)

Eda Taşpınar (Tasarımcı)
Kaputaş Plajı (Kalkan-Kaş arasında)
Olympos Plajı (Kemer-Antalya)
Kleopatra Plajı (Alanya-Antalya)

Saffet Emre Tonguç (Tarihçi, rehber, yazar)
Xuma Beach (Bodrum-Muğla)
Burc Beach (Kilyos-İstanbul)
Patara Plajı (Kalkan-Antalya)
True Blue (Fenerbahçeİstanbul)

Tülin Şahin (Manken)
Suadiye Plajı (Suadiyeİstanbul)
Solar Beach (Kilyos-İstanbul)
Ölüdeniz (Fethiye-Muğla)
Kaş Plajı (Kaş-Antalya)

Diğerleri
Ağva Plajı (Şile-İstanbul) Aktur Plajı (Bodrum-Muğla) Antalya Plajı (Tekirova-Antalya) Bitez Plajı (Bodrum-Muğla) Çilingoz Plajı (Binkılıç, Çatalca-İstanbul) İztuzu (Dalyan-Muğla) Kabak Plajı (Fethiye-Muğla) Kaş Plajı (Kaş-Antalya) Kilyos Plajı (Kilyos-İstanbul) Kleopatra Plajı (Alanya-Antalya) Manici Beach (Kaz Dağları, Yeşilyurt Köyü, Manici Kasrı Oteli'nin beach'i) Okan Plajı (Çeşme-İzmir) Ortunç Plajı (Cunda Adası) Patara Plajı (Kalkan-Antalya) Sabrina's House (Bozburun-Marmaris) Sole Mare (Aya Yorgi Koyu, Çeşme-İzmir) Suadiye Plajı (Suadiye-İstanbul) Şile Plajı (Şile-İstanbul True Blue (Fenerbahçe-İstanbul) Xuma Beach (Bodrum-Muğla)
Haberin fotoğrafları