kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
29.06.2007
Dead Ringers / Ölü İkizler (A&E Film) Film: * * * / DVD ekstralar: * * * *
1988 yılında ortalığı biraz karıştıran bu filmine kadar David Cronenberg bazı uç korku filmleriyle küçük bir kitle tarafından tanınan bir yönetmendi. Konu, tuhaf ve o ölçüde merak uyandırıcı. Toronto'da jinekolog olarak çalışan Beverly ve Elliott kardeşler, sadece aynı muayenehaneyi ve daireyi değil, sevgililerini de paylaşmaktadır. Aradaki fark, karakterdedir. Elliott, kendinden emin, kadınları ayartmakta mahirdir. Sıkıldıkça bu kadınları utangaç Beverly'e devreder. Ta ki, Beverly onların ikiz olduğunu fark eden Claire adlı bir aktrise aşık olana kadar. İkili ekran tekniğiyle yürüyen güçlü bir DVD.

Catch and Release / Aşkın Peşinde Film: * * * / DVD ekstralar: * * * *
Oynak bir aşk öyküsü. Gray ve Brady tam evlenecekken Brady ölür. Gray, şok içinde kendisini nişanlısının cenazesinde bulur. Bu üzüntüye tek kaldığı evin kirasını ödeme zorluğu da eklenince Brady'nin iki eski arkadaşının yanına taşınır. Sam ve Dennis de acı içindedir. Bunlara bir de üçüncü arkadaş, Fritz eklenir. Gray bir sırrı ondan öğrenir: Ölen nişanlısının başka bir kadından çocuğu vardır. Gary'in bundan sonra atacağı adımlar artık yaşamla ilişkisini belirleyecektir. Yönetmen yorumları, çıkartılmış sahneler ve oyuncu seçimleri... Yazlık sinemaya buyrun.

Tideland /Kâbuslar Diyarı (HanWay/Tiglon) Film: * * * / DVD ekstralar: * * *

Cesaretinden ve inadından ötürü her zaman takdir edilir Terry Gilliam. Görsel dehası tartışılmaz. Ekranda oyun ve dilin önüne görüntüyü ve duyuları koyar. Brazil gibi filmleriyle unutulmaz. Tideland, Gilliam'ın belki de en gözü pek yapımı. Ortada mantıksal bir öykü yok gibi. Jeliza- Rose adlı tuhaf huyları olan küçük bir kız, babasıyla uzak bir kır evine taşınır. Burada tek dostu, oyuncak bebek kafalarıdır. Derken yarı deli bir adamla ve hayalet gibi bir kızla karşılaşır. Çok geçmeden hayallerle gerçekler birbiriyle iç içe geçecektir. Olağanüstü bir görsellik ve şiir. Tam 'seyirlik' bir film.

For Queen and Country / Kraliçe ve Ülkem Adına Film: * * * / DVD ekstralar: Yok
Vietnam gazilerininkine benzer bir öyküde, gene güçlü bir Denzel Washington. Reuben James, Falkland Savaşı ve Kuzey İrlanda'da epey vuruşmuş bir özel harekat askeridir. 1980'lerin başında ülkesi İngiltere'ye döner. James burada ırkçılık, suç ve işsizlikle yüz yüze gelir. Arkadaşları onu suça itmeye çabalar ve sonunda çok sevdiği bir arkadaşı öldürülünce olaylar gelişir... Taxi Driver benzeri bir sürece girer her şey. James artık gözü dönmüş bir toplum düşmanıdır. Yer yer aksayan kurgusuna rağmen, finaliyle çarpan bir yapıt.
Haberin fotoğrafları