kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dış görünüş kadar, iç görünüş de önemli

ESRA ÇORUH
29.06.2007
Kıyafet kadar iç çamaşırı satın almak da özen ister. İç çamaşırı seçerken, beğendiklerinizin vücut ölçülerinize ve giyeceğiniz kıyafete uygun olmasına dikkat edin ..
1- Beyaz sezonun en moda rengi. Ancak beyaz giymeye çekiniyorum çünkü çok iç gösteriyor. Ne önerirsiniz? (Bahar M. - İzmir)
- Haklısınız, beyaz elbise, şort ya da pantolon giyildiğinde en rahatsız eden şey iç çamaşırlarının görünmesidir. O yüzden, özellikle pantolon, şort ya da etek alırken, kumaşın çok şeffaf olmamasına dikkat edin. Ya da modellerin yarım astarlı olup olmadığını kontrol edin. Bunun dışında içine giyeceğiniz iç çamaşırınızın da koyu renk olmamasına özen gösterin. Beyaz giyeceğiniz zaman ten rengi ya da beyaz iç çamaşırı en doğru seçim olacaktır. Beyaz bir alt giyeceğiniz zaman, dikişsiz ten rengi şort gibi külotları tercih ederseniz, rahatsızlık çekmezsiniz. Beyaz bir elbise giydiğinizde de eğer kumaşı çok inceyse, etek şeklindeki jüponlardan alabilirsiniz. Gardırobunuzda ten rengi bir jüpon bulundurmanız, her zaman için kurtarıcınız olacaktır.

2- Sutyenimin ölçüsünün doğru olup olmadığını nasıl anlayacağım? (Ayşe M. - Ankara)
- Sutyen seçimi göğüslerin deforme olmaması açısından çok önemlidir. O yüzden, sutyen seçerken ölçülerinizi belirlemek için satış görevlilerinden mutlaka yardım alın. Sutyende iki ölçü vardır. A-B-C diye giden adlandırılan cup ölçünüz, yani göğüs ölçüsü. Diğeri de 34-36-38 diye belirtilen göğüs kafesi çevresi ölçüsüdür. Bazı iç çamaşır firmaları, iki ölçü yerine tek ölçü kullanarak 75-80-85 diye sutyen ölçüsü belirler ancak cup ve göğüs kafesi çevresi ölçüsünü bilmek çok önemlidir. Firmaların ölçüleri değişebileceği için her sutyen alışverişinizde mutlaka üzerinizde deneyerek ürün alın. Sutyenin göğsünüzü tam doldurup doldurmadığını kontrol edin. Küçük göğsünüz varsa destekli ya da balenli modelleri seçin. Büyük göğüsleriniz varsa, toparlayıcı olan 'minimizer' diye adlandırılan modelleri tercih edin. Sutyenin göğüsleri bastırmaması önemlidir. Balenli modelli sutyenlerde, göğsünüzün tam olarak balene oturmasına dikkat edin. Ayrıca sutyen giyildiğinde göğüslerin bedene paralel olmasına özen gösterin. Eğer arka bandı yukarıda kalıyorsa, askılar olması gerektiğinden daha kısa ayarlanmış ya da sutyen size göre değil demektir.

3- İç çamaşırı seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor? Sadece modeli beğendiğimiz için ya da ucuz diye pazardan aldığımız iç çamaşırları ne kadar sağlıklı? (Hande C. - İstanbul)
- Aslında iç çamaşır seçimi kıyafet seçiminden daha da önemli. Tenimizle sürekli temas halinde olduğu için iç çamaşırın materyali büyük önem taşıyor. Pazar ya da marketlerden alınan iç çamaşırlarının yıkamadan direkt giyilmesi, sağlık açışından çok tehlikeli. Bu yüzden bu tür yerlerden aldığınız iç çamaşırlarını mutlaka yıkayın. Ayrıca iç çamaşırlarını içinde bütün gün rahat etmeniz dikkat edilmesi gereken başka bir nokta. Sizi sıkan, rahatsız eden bir iç çamaşırı giymek yerine, mutlaka içinde rahat davranabileceğiniz bir iç çamaşırı seçmelisiniz. Bir başka nokta da kıyafetinizle iç çamaşırınızın uyumlu olması... Eğer açık renk kıyafetler tercih ediyorsanız, sürekli koyu renklerde iç çamaşırı almanız bir işe yaramaz. Çünkü koyu renk iç çamaşırı açık renkli kıyafetlerin içinde belli olacaktır. Kimse görmeyecek de olsa, iç çamaşırını sutyen ve külotunuzun birbiriyle uyumu, kendinizi daha iyi hissetmeniz için önemlidir.

4- Kimi zaman atletlerin içinden sutyen askısı görünmesi beni çok rahatsız ediyor. Sizce neyin altına hangi model iç çamaşırı giyilmeli? (Didem M. - İstanbul)
- Kimi zaman doğru iç çamaşırı giymemek çok çirkin bir görüntü yaratıyor. Külot seçerken, düşük bel pantolon giyiliyorsa, külotun da düşük bel olmasına dikkat edilmeli. Pantolon ya da etekten iç çamaşırının görünmesinin çok çirkin bir görüntü olduğunu unutmayın. Ayrıca açık renk pantolonların altına ten rengi çamaşır giyilmesi çok önemli. Seksi iç çamaşırı eğlencelidir ama kıyafetinizden görünen kısmına da dikkat etmek gerekir. Sutyenin bluzdan görünmesi de hoş olmayacaktır. Ayrıca kıyafetinize göre farklı sutyenler seçebilirsiniz. Örneğin derin dekolteli bir bluzla yarım cup'lı sutyenler, tişörtlerle dikişsiz ya da tam cuplı sutyenler, çarpraz askılı atletlerle atletik askılı sutyenler, ince askılı elbise ya da bluzlarla da askısız sutyenler giymek en doğrusu.
Haberin fotoğrafları