kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
06.07.2007
Clockers / Torbacı (Universal / Tiglon) Film: * * * * / DVD ekstralar: Yok Dümdüz bir dille öyle bir öykü anlatmış ki Spike Lee, sanki Başka Tanrının Çocukları gibi bir belgesel izliyorsunuz. Brooklyn'in karanlık sokaklarındayız. Strike mahallede torbacı olarak geçinmekte, bu işten kurtulacağı fırsatı aramaktadır. Bir gün bölgenin uyuşturucu 'baba'sı bir lokantada öldürülür. Olayı aydınlatma işini bezgin bir detektifle (Harvey Keitel) yardımcısı Mazilli (John Turturro) üstlenir. Ama iş çatallaşacak, kanun ve kanunsuzluk içi içe geçecektir.

Complicity / Suç Peşinde (Sony Pictures) Film: * * / DVD ekstralar: * * İlginç bir İngiliz filmi. Cameron Colley adlı idealist bir gazeteci, yaşadığı bölgede haksızlıklara karşı güçlü makaleler yayınlamaktadır. İktidar sahiplerini, gücünü kötüye kullananları hedef alır. Ama bir gün yazgısı değişiverir: Bir katil, onun yazılarda işaret ettiği kişileri öldürmeye başlar. Soruşturma başlayınca polisin tüm kuşkuları onun üzerinde toplanır. Katil acaba Cameron mudur? Brian Cox'un güçlü oyunuyla koyulaşan, siyasi mesajları güçlü, hareketli bir gerilim.

The House of the Spirits / Ruhlar Evi (Video Express) Film: * * / DVD ekstralar: * * Bu filmi ya yerden yere vurdular ya da göklere çıkardılar. Meryl Streep, Jeremy Irons, Winona Ryder, Antonio Banderas, Glenn Close, Vanessa Redgrave ve başka devler bir arada. Roman, Isabel Allende'nin. Ama romandaki büyülü gerçekçilikle siyasal eksen, nedense bir türlü birbirine kavuşamıyor. Redgrave hariç tüm oyuncular heyecansız, öyle konuşuyor. Neyse ki görsellik güçlü. Başta da dediğim gibi ya çok seveceksiniz ya da hiç.

PS / Peter Sellers Koleksiyonu (A&E Film) Film: * * * * / DVD ekstralar: H A&E Film, 1957-63 arasında Sellers'in adını dünyaya duyuran, üç filmi tek kutuda sunmakta. Naked Truth (Çıplak Gerçek) üstadın Terry Thomas ile ortalığı yıktığı aşırı komedi sahnelerine rağmen enfes. Never Let Go (Asla Peşini Bırakma) Sellers'ın tek ciddi oyunculuk denemesi. Ama kutunun incisi, Waltz of the Toreadors (Toreadorların Valsi). Burada tam tipini oynuyor Sellers! Duygularda bir uçtan ötekine savrulan, hayatın anlamını yakalamaya çalışan bir erkeğin muhteşem öyküsü.
Haberin fotoğrafları