kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Iglesias: "İstanbul'a aşığım"

Yeni Haber
Dünyada 250 milyon albüm satışıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ''kadife sesli'' İspanyol sanatçı Julio Iglesias, İstanbul Arena'da konser vermek üzere İstanbul'a geldi. ..
Iglesias, Les Ottomans Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda sanatçının çevirmenliğini şarkıcı ''Nez'' yaptı. Julio Iglesias, Türkiye'ye daha önce üçü resmi olmak üzere pek çok kez geldiğini belirterek, ''Türkiye'de olduğum için çok mutluyum.
Türkiye'ye ilk geldiğimde bu odadaki hiç kimse daha doğmamıştı. Belki anne ve babalarınızla karşılaşmıştık. 1973 ya da 1974 senesiydi. Hilton'daydım. 33-34 yıl önce... Unutmuyorum. Türk insanına, kültürüne ve bu güzel şehir İstanbul'a âşık olmuştum'' dedi. Iglesias, sözlerine ''Ama bizim takımımız sizin takımınızdan daha iyi oynuyor'' diye espri yaparak devam etti.

Türkiye'nin, ''Farklı kültürleri içinde barındıran inanılmaz bir ülke'' olduğunu ifade eden Iglesias, Türkiye'nin Avrupa ile Asya kıtalarına hâkim durumda olduğunu, Türkiye'ye her geldiğinde başka sürprizlerle karşılaştığını dile getirdi. Iglesias, ''Özellikle ekonomideki gelişmeler beni şaşırtıyor. Gelişen bir ülkesiniz. Türkiye, şimdi her zamankinden daha fazla her şeye hazır'' diye konuştu.

Julio Iglesias, havalimanından oteline giden bir sanatçı olmadığını, gittiği her ülkede neler olup bittiğini her zaman takip ettiğini vurgulayarak, ''Normalde bir sanatçı, bir ülkeye bir kere gelir ve bir daha gelmez. Ama ben bu ülkeye tekrar tekrar gelmek isterim. Beynim, kalbim ve ayaklarım olduğu sürece İstanbul'a tekrar gelmek isterim'' dedi.

''ŞARKI SÖYLEMEZSEM YAŞAYAMAM''

Real Madrid'te oynayan güçlü bir futbol oyuncusu olduğunu, 1964 yılında geçirdiği bir kaza ile felç olarak futbolu bırakmak zorunda kaldığını dile getiren Iglesias, şarkıcı olmaya karar verdiğini, ancak ilk etapta amatör bir şarkıcı olduğunu anlattı.

''Alçak gönüllü bir sanatçı değilim, çünkü bulunduğum yeri hak ediyorum'' diyen Iglesias, Finlandiya'dan Çin'e dünyanın her yerinde şarkı söylediğini, Türkiye'den sonra Polonya'ya, oradan da Romanya'ya geçeceğini, yoğun bir programı olduğunu bildirdi. Iglesias, ''İşimi seviyorum. İşime hala inanılmaz bir tutkuyla bağlıyım. İnanıyorum ki, şarkı söylemezsem yaşayamam'' diye konuştu.

KONSER BİLETLERİ TÜKENDİ

Bu arada, İstanbul Arena'da yarın akşam sahneye çıkacak sanatçının konser biletlerine büyük talep olduğu bildirildi. Iglesias konserinde ''Nathalie'', ''Amor'', ''Je N'ai Pas Change'', ''Manuela'' isimli şarkılarının yanı sıra ''Romantic Classic'' albümünde yer alan George Michael, The Bee Gees, The Cars gibi gibi isimlerin kendi tarzında yorumladığı şarkılarına da yer verecek.