kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Hava"da grev 20 Temmuz'da

Yeni Haber
Hava-İş Sendikası, THY AO ve THY Teknik AŞ'nin grev tarihlerini belirledi. Grev kararı işverene 20 Temmuz'da tebliğ edilecek.

Bu süre zarfında uzlaşma olmaması durumunda 20 Temmuz tarihi itibariyle THY AO'da saat 12.30'da Genel Müdürlükte, aynı gün saat 14.30'da ise THY Teknik A.Ş'de Eski Hangar Puantaj kapısına grev kararı kitlesel olarak asılacak.

Hava-İş yaptığı yazılı açıklamada, THY AO ve THY Teknik AŞ toplu iş sözleşme prosedürlerinin yasal çerçevesinde, resmi arabulucunun raporunun Hava-İş sendikasına 11 Temmuz'da tebliğ edildiği belirtildi. Raporun yönetimde değerlendirildiğinin altı çizilen açıklamada, "THY ve THY Teknik A.Ş işverenlerinin 4 Temmuz tarihi itibariyle verdikleri ücret teklifi ve diğer teklifler uyuşmazlığı sona erdirecek nitelikte değildir. bu sendika yetkili kurullarınca kabul edilmemiştir" denildi.

Açıklamada, raporun tebliğ edildiği tarihten itibaren 6 işgücü geçtikten sonra sendikanın grev kararı alabileceği hatırlatılarak, grev kararının işverene tebliğ edilme tarihinin 20 Temmuz olarak belirlendiği kaydedildi.

GREVİ ERTELEMENİN SONUÇLARINDAN SORUMLU DEĞİLİZ

Açıklamada şöyle denildi:
"Bu süre zarfında uzlaşma olmaması durumunda 20 Temmuz tarihi itibariyle THY A.O'da saat 12.30'da Genel Müdürlükte, aynı gün saat 14.30'da ise THY Teknik A.Ş'de Eski Hangar Puantaj kapısına grev kararının kitlesel olarak asılacak. Sendika, bu tarihe kadar üyelere açık yapılmak şartı ile uyuşmazlık maddeleri konusunda işverence teklif edilecek, her türlü müzakereye ve görüşmeye katılmasına karar verildi."
İşverenlerin üyelere açık toplantıyı kabul etmesi durumunda işverence 17 Temmuz saat 18.00'e kadar verilecek nihai teklifin değerlendirileceği belirtilen açıklamada, işverene grev kararı tebliğinin yapılacağı 20 Temmuz tarihine kadar üyelere danışılacağı ve bu süreç sonunda çıkan genel üye kararına göre hareket edileceği vurgulandı.

17 Temmuz saat 18.00'den sonra işverence verilecek teklifin grev kararının alınmasından sonra değerlendirileceğinin altı çizilen açıklamada, grev kararının Bakanlar Kurulu'nda ertelemesi halinde oluşacak olumsuzlardan çalışanların ve Hava-İş Sendikası'nın sorumlu olmayacağı kaydedildi.

(ANKA)