kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Baykal: "Başbakan'ın ipiyle kuyuya inilmez"

Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğa'nın cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamalarını değerlendirirken, "Artık anlaşılmıştır ki Başbakan'ın ipiyle kuyuya da inilmez zirveye de çıkılmaz" dedi. ..
CHP Lideri Baykal, Artvin mitingi öncesi cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Başbakan Erdoğan'a yönelik "dereyi görmeden paçayı sıvamasın" diyen Baykal, "Başbakan sözlerime kulak versin. Daha önce vermedi, hem Cumhurbaşkanı'nı seçtiremedi hem de Türkiye'yi krize sürükledi" dedi.

Baykal, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde "Uzlaşma Anayasa'nın neresinde yazıyor" şeklinde açıklamalar yaptığını bugün ise uzlaşma aradığını hatırlattı. Baykal, şunları söyledi: "Dün, 'Bize 370 milletvekili vermezseniz kriz çıkar' dedi, bugün 'Partilere teklif götürürüm' diyor. Dün, 'Cumhurbaşkanını halka seçtirelim' diyordu, bugün 'Cumhurbaşkanını meclis seçsin' diyor. Dün, 'Referandum süresini 45 güne indirelim' diyordu, bugün bu sözünü de takip etmekten vazgeçti. Hele bir seçime girsin, çıksın, görelim bakalım daha neler ve ne kadar değişecek. Artık sözlerime kulak versin, bu Türkiye'nin de O'nun da yararına olur."