kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

YouTube dokuz doğurdu

20.06.2007
Dünyaca ünlü video paylaşım sitesi YouTube, dokuz ayrı ülke için özel yayına başladı.

Daha önce sadece Amerika Birleşik Devletleri üzerinden yayın yapan YouTube, artık dokuz ülke için daha yayın yapacak. YouTube'un özel yayın yapacağı ülkeler ilk etapta Brezilya, Fransa, İrlanda, İtalya, Japonya, Hollanda, Polonya, İspanya ve İngiltere ile sınırlı olacak. YouTube'un bu hizmeti sadece söz konusu ülkelere kendi dillerinde yayın yapmakla sınırlı olmayacak, dünyaca ünlü paylaşım sitesi, Bu uluslararası sayfalarda yapılan aramalarda da o ülkeye özel kıstaslar kullanacak.
BBC'nin haberine göre YouTube şirketinin kurucularından Chad Hurley yaptığı açıklamada, "Video görüntüleri evrenseldir. Tüm dünyadaki insanlar video görüntülerini kullanarak iletişim kuruyor ve fikir alışverişinde bulunuyor" dedi.

"Eğlendirmek, bilgilendirmek ve güçlendirmek" görevi üslendiklerini ifade eden Hurley, YouTube sitesinin kullanıcılarının yarıdan fazlasının Amerika Birleşik Devletleri dışından olduğuna dikkat çekti.

YouTube ayrıca, farklı ülkeler için özel yayınların yanında içerik paylaşım konusunda da çeşitli ortaklıklara giriştiklerini duyurdu. Buna göre YouTube'un France 24, Antena 3 gibi kanallar, Milan, Chelsea, Barcelona ve Real Madrid gibi futbol kulüpleri, Friends of the Earth ve Greenpeace gibi kurumlarla da içerik ortaklığına başlayacak.

YouTube'un diğer kurucu ortağı Steve Chen bütün bu yeniliklerle amaçlarının dünyanın farklı bölgelerindeki kullanıcılara "yerel bir deneyim" olduğunu kaydetti.

Chen, amaçlarının sadece doğrudan çeviri yapmak değil, kullanıcılara her ülkede, o ülkeye özel içerik sunmak olduğunu vurguladı.

(ANKA)