kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MAHMUT ÖVÜR

Uşak'ta AK Parti ve CHP yarışı

İzmir'den Uşak'a giderken seçime dair tek işaret yolun yarısında bizi karşılayan Başbakan Erdoğan'ın koca billboard'a yapıştırılan afişi oldu. Onu şehre girişte yaygınlaşan CHP billboard'ları izliyordu.
Başbakan Erdoğan'ın valilik önündeki mitingine rağmen CHP afişlerinin şehir içindeki yaygınlığı dikkat çekiciydi.
Ara sokaklardan dolaşarak meydana ulaşıyoruz.
Müthiş öğle sıcağına rağmen Uşaklılar meydanı tam doldurmasa da kalabalık fena değildi.
Meydana gelenlerin eğilimi belli olduğu için biz gazeteciler daha çok sıcak altında sokaklarda alışverişe çıkan halkın ve esnafın nabzını tutmaya çalıştık.
Doğrusu Uşak'ta da vatandaşın kafası bir hayli karışık. Kasım 2002'de de at başı yarışan AK Parti ile CHP arasında gidip geliyor seçim.
Çünkü, bir önceki seçimde AK Parti 48 bin oyla iki milletvekili, CHP ise sadece beş bin oy eksiğiyle yani 43 bin oyla tek milletvekili çıkarmıştı.
Beyaz eşya satan bir esnaf şöyle diyor:
"Uşak'ta CHP'nin ciddi gücü var ama AK Parti'nin Uşak'a yaptıklarını da görmemiz gerekiyor. Neredeyse köy yolu gibi yollarımız vardı, duble yola çevrildi. TOKİ ciddi yatırım yaptı. Bence AK Parti eski gücünü koruyacak."
Bir başka esnafın tavrı ise aksine Uşak'ta farklı bir tablonun çıkacağını gösteriyor.
"Valla ben gerçekçi bir insanım. Bu seçimin favorisi CHP. Zaten burada güçlü. Bunu DP'ye oy verecek bir insan olarak söylüyorum."
Sokaktaki insanlarda da benzer yaklaşımları görünce turu bitiriyoruz. Tam o sırada Başbakan Erdoğan da meydandaki konuşmasını bitiriyor.
Ama Uşak'taki gezimiz bitmiyor.
Başbakan Erdoğan, Uşak'ta TOKİ'nin yaptığı 805 konutun teslim törenine katılıyor. Biz de onu izliyoruz.
TOKİ burada da Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi modern bir kent yaratmış. Okulu, sağlık ocağı, camisi ve parklarıyla gerçekten güzel bir semt burası. İlginç olansa bu konutların tamamının alt gelir grupları için yapılması. Kimi emekli, kimi asgari ücretle çalışan 805 aile 2 milyar peşin, 2 00 YTL gibi küçük rakamlarla ev sahibi olmuş.
Başbakan Erdoğan anahtar teslim töreninde şöyle diyordu:
"Uşak'ta sadece konut değil birçok yatırımın açılışını yapıyoruz. Şehir değişim ve dönüşüm içinde. Şu toplu konutlar Türkiye'de bir devrimdir. Bugüne kadar 140 bin konut teslim ettik. Amacımız 2013'e kadar 500 bin konutu bitirmek."