kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kutan: Dış borç iki katına çıktı

Yeni Haber
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, hükümete yönelik olarak ''Ekonomiyi düze çıkardık diyorlar. Sizin ekonomi programınız yok ki, her şeyiniz IMF'ye teslim, nasıl ekonomiyi düze çıkardınız'' dedi.

Kutan, partisince Düzce'de Anıtpark'ta düzenlenen Kurtuluş Mitingi'nde halka seslendi. Mitinge, Kutan'ın yanı sıra SP Düzce ve Bolu Milletvekili adayları, il ve ilçe teşkilatları ile çok sayıda partili katıldı.

Necmettin Erbakan hükümeti döneminde, işçi ve memurun yüzünün güldüğünü ifade eden Kutan, ''Bunlar, 'bizim zamanımızda ekonomi canlandı, üst seviyelere vardı' diyorlar. Sizin ekonomi politikanız bile yok, her şeyiniz IMF'ye teslim edilmiş, neyi düze çıkardınız'' diye konuştu.AK Parti hükümete geldiği zaman Türkiye'nin dışarıya olan borcunun 200 milyar dolar iken şimdilerde 400 milyar dolar olduğunu savunan Kutan, şunları kaydetti:

''Peki 200 milyar dolar borç yaparken, Türkiye'ye ne kazandırdınız, bir tesis mi yaptınız? Tesis yapmak şöyle dursun, elimizde bulunan mevcut tesisleri de haraç mezat başkalarına sattılar. Ekonomiyi tam anlamıyla batırdılar. 22 Temmuzda herkesin sandığa gitmesi gerekiyor. Başka kurtuluş yok.''