kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ağar: Milletin sinirlerini bozuyorsunuz

Yeni Haber
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Başbakan Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli'nin birbirlerini "terörist" diye itham ettiklerini söyledi.

Ağar, "Birbirinize terörist diye saldırmaya başladınız. Birbirinize hakaret ediyorsunuz. Millet sizi örnek almak istiyor. Milletin sinirlerini bozuyorsunuz. Meydanlarda atıp tutmak kolay. Yüreği yeten varsa istediği danışman ve bilgi verecek insanla gelsin televizyona. Siz eli kişi ile gelin Mehmet Ağar tek kişi yeter. Çıkın bakalım. Orada gelin milletin önünde konuşalım. "dedi. Ağar, iki liderin terörle mücadelenin ne olduğunu bilmediğini iddia etti.

DP Lideri Ağar, Demokrat Parti'nin kalesi Kütahya'da "Başbakan Ağar" sloganları ile karşılandı. Meydanda açılan "Biz yaptık onlar sattılar"pankartına göstererek, Demokrat Parti, Adalet Partisi ve DYP dönemlerinde Kütahya'ya önemli hizmetler yapıldığını söyledi. Kendilerinden sonra gelenlerin ne yaptığını soran Ağar, Kütahya'nın işsizler şehri haline geldiğini ifade etti. Ağar, AKP iktidarının emekliyi de namerde muhtaç ettiklerini ve emekli insanların çalışma peşinde olduğunu söyledi. Ağar, emekliye ayda layık gördükleri zam miktarının 19 YTL olduğuna işaret ederek, Türkiye'deki açlık sınırının 639 YTL olduğunu ve emekli aylıkları 400 YTL civarlarında olduğunu kaydetti. Ağar, Türkiye'de birinin yiyip diğerinin baktığı düzeni yerle bir edeceklerini kaydetti.

Ağar, milletin alın teri ile kurulan tesislerini hükümetin yok pahasına peşkeş çektiğini öne sürdü. Merhum Özal tarafından yapılan Petkim'i bu iktidar tarafından kim olduğu belli olmayan bir şirkete satıldığını savunan Ağar, bütün bunların satışının hesabını sormanın kendilerine nasip olacağını kaydetti.

Ağar, milyonlarca ton kömür rezervinin değerlendirilmeyerek yurt dışından kömür ithal edildiğini kaydetti. Ağar, kendilerinin şehir yapmaya çalıştıkları yerlerin bu iktidarın döneminde köy yapılmaya çalışıldığını iddia etti. Bor Enstitüsünü Kütahya'da açmak yerine Ankara'da açıldığını ifade eden Ağar, Demokrat Parti iktidarı döneminde Kütahya'ya Tıp Fakültesi'ni açacaklarını vadetti.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'YE YÜKLENDİ: TERÖRLE MÜCADELEYİ BİLMİYORLAR

Türkiye'nin 22 Temmuz günü ülkeyi ehliyetle idare edecek bir Başbakanı seçeceğini söyleyen Ağar, Başbakan Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli'ye yüklendi. Ağar, iki liderin milletin sinirlerini bozduğuna işaret ederek konuşmasını şöyle sürdü: "Birbirinize terörist diye saldırmaya başladınız. Birbirinize hakaret ediyorsunuz. Millet sizi örnek almak istiyor. Milletin sinirlerini bozuyorsunuz. Meydanlarda atıp tukmak kolay. Yüreği yeten varsa istediği danışman ve bilgi verecek insanla gelsin televizyona. Siz eli kişi ile gelin Mehmet Ağar tek kişi yeter. Çıkın bakalım. Orada gelin milletin önünde konuşalım" şeklinde konuştu.

Kasımpaşa'da Kur'an kursunun yıkıldığını hatırlan Ağar, "Yıkılan yalnız bir bina değildir. Milletin gönül mihrabını yıkmışlardır." dedi.

Vatandaşların Antalya milletvekili adayı Arif Ahmet Denizolgun'u kastederek, "Ahmet Mehmet omuz omuza" şeklindeki sloganlarına üzerine ise "Allah ayırmasın"şeklinde karşılık verdi.

Terörle mücadelenin ne olduğunu bilenin bulunmadığını ifade eden Ağar, "Birbirlerine ip alıp vermekle meşguller. Çocuk oyuncağı zannediyorlar. Türkiye'nin meselesi musalla taşına şehit cenazelerinin gelmemesidir. Bunlar sıcak otel odalarında otururken, deniz kıyılarında nutuk atarken, Mehmet Ağar teröristlerle göğüs göğüse mücadele ediyordu. Siz mi bana akıl öğreteceksiniz?" diye konuştu.

Kendisinin meselesinin kimsenin eline silah almaması olduğuna işaret eden Ağar, şöyle devam etti: "Ama alan varsa silahla bir yere gitmek isteyen varsa gidemez. Silahla gelen silahla gider. Benim iktidarımda Türkiye'ye rahatsız edecek bir kelimeyi, harfi söyleyemeye dünyanın herhangi bir yerinde kimse cesaret dahi edemeyecektir."

Konuşmasında demokrasi vurgusu yapan Ağar, "Milletin emanetine anamızın namusu gibi sonuna kadar sahip olacağız" ifadesini kullandı.

"ONLAR MEDYANIN BİZ MEYDANLARIN PARTİSİYİZ"

Ağar, DP'nin kurucularından Adnan Menderes'in ilk olarak Kütahya'dan milletvekili seçildiğini hatırlatarak, "Orta sınıfın yegane çaresiyiz. AKP istediği kadar parlak sayfalarına güvensin. Onlar medyanın biz meydanların partisiyiz. Medyalar onlara meydanlara bize" dedi.

Konuşmaşında başörtüsü yasaklarına da değinen Ağar, konuşmasına şöyle devam etti: "Meydanlarda gezdiniz tozdunuz başörtüsü namusumuz diye. Biz bu meseleyi istismar yaptırmayız. İşte meydan işte örnek. Başörtülü ile başörtüsüz burada. Bu memleketin gücü. Başörtülü ve başörtüsü çocuklarını aynı sırada okutmasından geçer."

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşananları da hatırlatan Ağar, Başbakan Erdoğan'ın Abdullah Gül'ü bilerek Cumhurbaşkanı seçtirmediğini iddia etti. Ağar, Cumhurbaşkanlığı seçiminin demokrasi ve din meselesi olmadığını, siyasi bir yarış olduğunu belirterek, "Üç gün önce uzlaşma dedi. Kendi siyasi yaşağı için CHP'ye beş defa gitti. Cumhurbaşkanlığı için niye gitmedi? Bunun siyaset oyunu olduğu başbakanın itirafları ile ortaya çıkmıştır." diye konuştu.

Ağar, kendisinin millet dışında hiç bir güce boyun eğmeyeceğini söyledi.

Vatandaşların "Kahrolsun PKK işbirlikçi AKP" şeklindeki sloganlara tepki göstererek, "Anayasal çerçeve içinde faaliyet gösteren parti terör örgütü PKK birlikte göstermek bize yakışmaz. Vatandaş bugün onu, yarın bir başkasını iktidar yapar. Bazılarının terörle mücadeleye aklı yetmez. PKK mücadele akıl, plan ve yürek ister." dedi.