kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tıkla ÖSS sonucunu öğren

Yeni Haber
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSS) ile Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları açıklandı.

BİRİNCİLER İZMİR VE İSTANBUL'DAN


ÖSS Sayısal-2 Birincileri İstanbul'dan Yücel Nalbantoğlu ve İzmir'den Ceren Durmaz.

ÖSS SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AYRICA ÖSS SONUCUNA BURADAN DA ULAŞABİLİRSİNİZ


EN BAŞARILILAR

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları açıklandı. Sınavda tüm puan türlerinde 27 kişi birinci olurken, bu adaylardan 21'i Sayısal-1, Sözel-1, Eşit Ağırlıklı-1 puan türlerinde birinciliği paylaştı.

İstanbul Özel Amerikan Robert Lisesi'nden Yücel Nalbantoğlu, Sayısal-2 ve Yabancı Dil İngilizce puan türlerinde birinci oldu. İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Çağrı Sert, Sözel-2 ve Yabancı dil-Fransızca'da birinciliği, Eşit Ağırlık-2 puan türünde de üçüncülüğü elde etti.

Dil puan türünde İngilizce'de Ege Sinan Torun, Yücel Nalbantoğlu ile birinciliği paylaşırken, Efe Okur Almanca'da birinci oldu. Birinci olan adaylar 300 ham puan aldı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, sınav sonuçlarına ilişkin YÖK toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.

Bu sene başarılı aday sayısının daha fazla olduğunu belirten Yarımağan, başarılı adayların isimlerini açıkladı. Bu sırada, sinevizyon aracılığıyla bazı adayların fotoğrafları gösterildi.

Yarımağan'ın verdiği bilgiye göre, Sayısal-2 puan türünde İstanbul Özel Amerikan Robert Lisesi'nden Yücel Nalbantoğlu ile İzmir Ödemiş H. Uçaçelik Anadolu Lisesi'nden Ceren Durmaz birinciliği paylaştı. Bu iki
aday 180 sorudan 179'unu doğru yanıtlarken, 1 soruya yanlış cevap verdi.Eşit Ağırlık-2 puan türünde Bursa Özel Nilüfer Fen Lisesi'nden Fatih Karataş birinci oldu.

Sözel-2 puan türünde İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Çağrı Sert birinci oldu. Sert aynı zamanda, Yabancı Dil-Fransızca'da birinciliği, Eşit Ağırlık-2 puan türünde ise üçüncülüğü elde etti.

Karataş ve Sert, 6 test ile yetinmeyip, 7 teste cevap verirken, 210 sorudan 205'ini doğru yanıtladılar. Bu adaylar 4 soruyu yanlış cevaplarken, 1 soruyu boş bıraktılar.

Yarımağan, bu 4 adayın, sınavın en başarılıları olduğunu bildirdi.İngilizce puan türünde Sayısal-2 puan türünün birincisi Yücel Nalbantoğlu ile İstanbul Özel Üsküdar Amerikan Lisesi'nden Ege Sinan Torun ilk sırayı paylaştı.

Yabancı Dil-Almanca'da İstanbul Alman Lisesi'nden Efe Okur birinci oldu.Sayısal-1, Eşit Ağırlık-1 ve Sözel-1 puan türlerinde de 21 aday birinciliği elde etti.

İlk 4 testin tüm sorularını doğru cevaplayan 21 Adana Fen Lisesi'nden Aysun Tokkuzun, Ankara Fen Lisesi'nden Burçak Aydın, Ankara Gazi Anadolu Lisesi'nden Melike Ezerbolat, Ankara Özel Samanyolu Erkek Fen Lisesi'nden Musab Medeni Zorlu, Antalya Anadolu Lisesi'nden Mehmet Özgeyik, Balıkesir Özel Fırat Lisesi'nden Zeynel Harun Alioğulları, Diyarbakır Özel Yeni Ortadoğu Lisesi'nden Serhat Varolgüneş, Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi'nden Halil Göker Ulaş, İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nden Abdurrahim Soğanlı, İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nden Elçin Ergin, İstanbul Özel Amerikan Robert Lisesi'nden Elif Lale Alpar, İstanbul Özel Amerikan Robert Lisesi'nden Yiğit Karayiğit, İstanbul Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nden Deniz Can Aliş, İstanbul Üsküdar H. Avni Sezen Anadolu Lisesi'nden Şafak Mirioğlu, İzmir Özel Yamanlar Fen Lisesi'nden Faruk Pekgül, İzmir Fen Lisesi'nden Hayrullah Şahinkoç, Kayseri Fen Lisesi'nden Safa Özgür Akçalı, Konya Meram Anadolu Lisesi'nden Çağlar İvriz, Samsun Özel Feza Fen Lisesi'nden Hamza Kazancı, Şanlıurfa Özel Murat Fen Lisesi'nden Uğur Gülper, Osmaniye TOBB Fen Lisesi Mahmut Muhsin Yılmaz.

Yücel Nalbantoğlu ve Ceren Durmaz'ın 300.000 puan alarak birinciliği elde ettiği Sayısal-2 puan türünde Çanakkale Fen Lisesi'nden Zeynep Gökçe Yıldız 299.709 puanla ikinci oldu.

Sözel-2 puan türünde 297.983 puan alan Tuzla Vehbi Koç Vakfı Özel Lisesi'nden Çağrı Berk Onuk ikinciliği, 297.077 puan alan Simav Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Abdurrahman Gümüş üçüncülüğü elde etti.

Eşit Ağırlık-2 puan türünde 299.939 puan alan İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi'nden Murat Ahıskalı ikinci olurken, 299.239 puan alan İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Çağrı Sert ve Özel Amerikan Robert Lisesi'nden Özge Onur üçüncülüğü paylaştılar.


BAŞARI ORANI GEÇEN YILLARA GÖRE DAHA YÜKSEK

Sınavda başarının geçen yıllara göre daha yüksek olduğunu bildiren Yarımağan, ''Bunda bir ölçüde bizim soruları biraz kolaylaştırmamızın etkisi oldu. Ama büyük ölçüde de adayların daha iyi hazırlanmaları, geçen yıl yaptığımız değişikliğin olumlu etkileriyle, daha başarılı adaylar oldu'' dedi.

Yarımağan'ın verdiği sınava ilişkin sayısal bilgilere göre, bu yıl 1 milyon 641 bin kişi ÖSS'ye girmek için başvurdu. Başvuranlardan 25 binin üzerinde kişi sınava girmezken, sınava giren aday sayısı 1 milyon 615 bin oldu. Ayrıca 135 bin kişi sınavsız geçişten yararlanmak için başvurdu.

Sınava girenlerden 174'ünün sınavı değişik nedenlerle geçersiz sayıldı. Adaylardan 58'inin salonda kopya çektiği, 10'unun yerine başkasını sokma teşebbüsünde bulunduğu, 57 kişinin sınav giriş ve kimlik belgesinin, 8'inin ise cevap kağıdının olmadığı tespit edildi. Ayrıca sınav dışı davranışlarda bulunan adaylar da belirlendi.

47 BİN ADAY SIFIR PUAN ALDI

Toplam 1 milyon 615 bin 360 adayın sınavı geçerli sayılırken, bunlardan 47 bin aday ''sıfır'' puan aldı. Yarımağan, ''sıfır'' puan alan adaylarla ilgili olarak, ''Bu adaylar, değişik nedenlerle sınavda başarılı olamayacaklarını anlayarak, büyük ölçüde boş kağıt veren adaylar. Sayıları geçen yıla göre bir hayli fazla. Geçen yıl bunların sayısı 25 bin civarındaydı. Bu sene 47 bin adayın puanı hesaplanmadı. Çünkü, hesaplama yapacak herhangi bir bilgi yok'' dedi.Sınavda 357 adayın kopya çektiğinin de bilgisayarla tespit edildiğini söyleyen Yarımağan, kopya çektiği bilgisayarla tespit edilen aday sayısının geçen yıl 500 olduğunu belirtti.

ESKİ MEZUNLAR DAHA BAŞARILI

Yarımağan, şöyle konuştu: Sınavda kız adayların başarı oranı erkeklerden yüksek. Eski mezunlar son sınıf öğrenicilerine göre daha başarılı.


SOSYAL BİLİMLER-2 TESTİNDEKİ 26. MANTIK SORUSU İPTAL


Yarımağan, sınav sonuç değerlendirmesinin, Sosyal Bilimleri-2 testindeki 26. mantık sorusunun, terminoloji nedeniyle iptal edilerek yapıldığını belirterek, 240 sorunun 239'unun değerlendirmeye alındığını ifade etti.