kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Şimdi tam 'cruise' zamanı

Halen tatil planı yapmadıysanız ve parayı düşünmeden değişik bir tatil yapmak istiyorsanız, cruise tatili dikkate almanız gereken ciddi bir alternatif olarak karşınızdaZaten inanılmaz bir ilgi söz konusu. Şöyle ki; dünyanın en büyük curise şirketlerinden Royal Caribbean'in temmuz ve ağustos turlarına talep, bugüne dek görülmemiş yoğunlukta. Eee, şimdi Akdeniz'i kıyı kıyı dolaşma zamanı.

15 KATLI YÜZEN KENT
Türkiye Royal Caribbean temsilcisi Sunorama&Magister'den Bülent Tatlav ile görüştüm ve cruise tatilleri hakkında bilgi aldım. Büyük gemiler için 'yüzen otel' tabiri kullanılır ya, fazlası var eksiği yok! Şöyle ki; cruise tatillerde hizmet veren gemilerin içinde caddeler, dükkanlar, kafeler var. Ayrıca profesyonel oyuncuların sergilediği Broadway şovları, buz pateni gösterileri de yapılıyor. Bu arada geminin tam bin 500 çalışanı bulunuyor. Tabir-i caizse 15 katlı bu 'yüzen kent', ortalama 3-4 bin yolcuyu ağırlıyor. Bu yolculardan biri mi olmaya karar verdiniz? Mesela kısa Avrupa turuna çıkacaksınız. İspanya'dan gemiye biniyorsunuz. Önce kuyruğa giriyorsunuz. Havaalanı gibi kimlik kontrolleri yapılıyor, oda anahtarlarınız teslim ediliyor. Bu arada gemi jargonunda 'kat' değil, 'güverte' var. Kaçıncı güvertedeyseniz, odanızı buluyorsunuz. Hemen yerleşip, gemi haritasını elinize alıp, gemiyi inceliyorsunuz.

CANINIZ SIKILMAYACAK!
Öyle böyle değil, yapılacak şeyler sonsuz. En cazip yanı da bir kere para ödedikten sonra ekstralar dışında her şeyin bedava olması. Havuzları, buz pateni salonu, restoranı, kaya tırmanışı yapılan güvertesi, mini golf sahaları, kütüphanesi, casino'su ve SPA'sı ile sıkılınmayacak bir ortam. Sörf bile yapılıyor bu gemide, inanın.