kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Öpüşme yerine "kol kola girme" rekor denemesi

Yeni Haber
Bodrum'da 1 Eylülde yapılacağı açıklanan ''Dünya öpüşme rekoru'' denemesinin, ''Dünya kol kola girme rekoru'' denemesi olarak değiştirildiği bildirildi. Denemeye, Yunanistan'ın Kos ve Kolnos adalarından da katılım olacağı öğrenildi.

Guinness Rekorlar Kitabı'nın eski Türkiye Fahri Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, Bodrum'un Turgut Reis Belde Belediyesi tarafından ''1 Eylül Dünya Barış Günü''nde yapılması planlanan ''Dünya öpüşme rekoru'' denemesi için Guinness Rekorlar Kitabı merkezine bulundukları başvuruya cevap geldiğini söyledi.

Guinness yetkililerinin, bu denemenin yerine kendilerine ''Dünya kol kola girme rekoru'' denemesini önerdiklerini anlatan Kural, ''Zaten öpüşme rekoru denemesinin yapılacağını açıkladıktan sonra Türkiye'nin birçok yerinden tepkiler geldi. Bodrum'da da yoğun tepkiler oluşmuş. Guinness'ten gelen önerinin ardından deneme şimdi daha anlamlı olacak'' dedi.

Kural, 1 Eylülde yapılacak denemenin yerini tespit ettiklerini belirterek, şunları söyledi:''Rekor denemesi, deniz kenarında yapılacak. Bir çember oluşturularak herkes kol kola girecek. İç içe halkalar oluşturulacak. Her verilen
işaretle denemeye katılanlar yanlarındaki sıkıştıracaklar. Bu sıkıştırma olayı 10 saniye sürecek. Bu alandaki rekor 25 Eylül 2005'te Meksika'nın Jaurez kentinde 6 bin 623 kişinin katımıyla gerçekleştirilmiş. Denemeye Yunanistan'ın Kos ve Kolnos adalarından katılımın da olacağı bildirildi. Dostluk gününde dostluk kazanacak. Dostluk için özel bir gün olacak.''

Prof. Dr. Kural, rekor denemesine Türkler ve Yunanların dışında Bodrum'da yaşayan yabancı uyruklu kişilerin de katılmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

AA