kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yunanlı gazeteci yine uyarı aldı

Yeni Haber
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, soruları ile tepki çeken Yunanlı gazeteciyi bu kez de ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın PKK'ya karşı Türkiye ile yapmayı vaadettiği işbirliğinin seçimden önce mi yoksa sonra mı olduğu konusundaki sorusu nedeniyle uyarıldı.

Yunancı gazeteci Lambros Papadoplos, Türkiye konusundaki "kışkırtıcı" sorularıyla tepki çekmeye devam ediyor. Daha önceki sorularında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt için "müstakbel diktatör", Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için ise "popüler başbakan" ifadelerini kullanan Papadoplos'un PKK ile ilgili bir sorusu ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü McCormack tarafından cevaplandırılmadı. Papadoplos, dünkü basın toplantısının sonunda söz alarak, "Dün ofisinizden yapılan açıklamada, 'Rice, Gül ile telefonda görüştü. Türkiye'nin PKK konusundaki endişeleri ile Kuzey Irak'a yönelik operasyonunu tartıştılar. Rice Türkiye ve Irak ile beraber PKK karşı çalışma sözü verdi' denildi. PKK'ya bu karşı çalışma 22 Temmuz seçiminden önce mi sonra mı" diye sordu.
Bunun üzerine sözcü McCormack, "Lambros ne diyorsun? Tamam. Çok teşekkür ederim" diyerek toplantıyı bitirdi.

Yunan gazeteci Lambros Papadoplos, Orgeneral Yaşar Büyükanıt için dediği 'müstakbel diktatör' sözü nedeniyle McCormack tarafından "Açıkçası haddi aşıyorsunuz" şeklinde uyarılmış, bu uyarı salında gülüşmelere neden olmuştu.

(ANKA)