kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Irak'ta hedefler tamamlanamadı

Amerika, 2003 yılında işgal ettiği Irak'ta hala "hedef" sorunu yaşıyor... İşgal sonrası 25 bin kişinin öldüğü, iç savaşın eşiğindeki, etnik tansiyonun düşmediği Irak'la ilgili hazırlanan ve AP haber ajansı tarafından ele geçirilen bir rapor hala belirlenen hedeflere ulaşılamadığını ortaya koydu. Hükümet tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz'da resmen açıklanacak rapor ABD Başkanı George W. Bush'u, Irak konusunda gittikçe daha da kapana sıkışmasına neden olacak.

'EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜ'
AP haber ajansı raporun olukça negatif olduğunu ve bu durumun Irak'tan en kısa sürede çekilme takvimi isteyen Demokratların ekmeğine yağ sürdüğü yorumu yaptı. ABD Savunma Bakanı Robert Gates bu gelişmeler ışığında Latin Amerika gezisini iptal ederken, Bush yönetimi Irak'ta bölgesel bazda yaşanan iyileşmeleri bir rapor halinde toplayarak Demokratlar'ın hızını kesmeye çalışıyor.

'120 GÜNDE ÇEKİLMELİYİZ'
Öte yandan Demokratlar Irak baskısını artırarak Senato'ya ABD askerlerinin çekilmesi için bir önerge de sundu. Irak'taki ABD askerlerinin sayısının artırılması Irak'taki ve Afganistan'daki savaş harcamalarını 5.6 milyar dolara çıkardığını ve bu güne kadar 3 bin 405 askerin hayatını kaybettiğini belirten Demokratlar geri çekilmenin 120 gün içinde başlamasını istiyor.