kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mehmet Kutman

Haber Turu

GLOBAL YATIRIM
7 ayrı yere hidro santral kuracak
Mehmet Kutman'ın patronu olduğu Global Yatırım Holding, Türkiye'de 7 ayrı yerde toplam 575 megavat gücünde hidroelektrik santralı kuracak. Global Yatırım yüzde 26.6 hissesi olan Energaz ile 2004 yılında şehir gaz dağıtım ihalelerine girdi. Şirket 11 şehirde doğal gaz dağıtım faaliyetini sürdürüyor. Global şimdi Adana'da Çakıt çayı, Giresun'da Kızılırmak'ta Kargı, Kızıldere Çamköy, Bitlis'te Aksar-Nazar, Van'da Ilıca, Düzce'de Aksu ve Siirt'te Çetin Barajı olmak üzere 7 yerde santral kuracak.

BAKAN BABACAN
Tek haneli faiz ve TÜFE yakın
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ekonomide bundan sonraki en önemli hedeflerinin, Türkiye'de 'düşük tek haneli enflasyon ve tek haneli faiz' olduğunu söyledi. Babacan, bir televizyon kanalında soruları yanıtlarken enflasyon 'daha öngörülebilir ve daha düşük' tek haneli rakamlara doğru indikçe, Türk lirası faizlerin de hızla aşağı ineceğine işaret etti. Ali Babacan, Türkiye'deki risk priminin gittikçe düştüğünü, ABD Hazinesi ile Türk Hazinesinin, uluslararası piyasalardaki borçlanma maliyeti farkının daralmakta olduğunu bildirdi.

KEMAL DERVİŞ
30-40 yıl içinde refaha ulaşılır
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, 70'li yılların sonunda hiç kimsenin Türkiye'nin ihracatının 2006 yılında 100 milyar dolara ulaşacağını düşünemeyeceğine dikkat çekti. Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler Dışişleri Bakanları Konferansı kapsamında, Derviş "En az gelişmiş ülkeler ve onların arasında en zayıf olanlara bakarken, doğru politikalar ve uluslararası destek ile 30-40 yılda, zaaf ve yoksulluktan refaha ulaşabileceğimizi bilmeliyiz" dedi.
Haberin fotoğrafları