kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Koç, dünya zenginlerinin süperyatlarını üretecek

Koç'a ait RMK Marine, yelkenli yat markası Oyster'a yılda 4 süperyat üretecek. 30-37 metrelik yatların fiyatı 9-15 milyon Euro arası olacak..
Koç Topluluğu'nun yat ve gemir üreten şirketi olan RMK Marine, dünya zenginlerine süperyatlar üretecek. Yelkenli yat markası Oyster ile anlaşan RMK Marine'in ilk kez seri olarak üreteceği süperyatların tasarımını da Ed Dubois yapacak. Anlaşmanın imzalandığı törende konuşan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, yükselen petrol fiyatları nedeniyle dünyada likiditenin de arttığına dikkat çekerek, bu şartlar altında süperyatlara da talebin arttığını belirtti. Bu yüzden Oyster'in süperyat üretme kararı aldığını söyleyen Koç, şirketin maliyeti düşürmek için Türkiye'de üretim yapmayı seçtiğini dile getirdi. Koç, "Biz daha önce de süperyat ürettik. Ancak bu anlaşmayla ilk defa seri üretim yapacağız" diyerek, yılda 4 adetlik üretim yapmayı planladıklarını açıkladı. Koç, "Teknelerin büyüklüğü 30 ile 37 metre arasında olacak. İlk Oyster teknesinin yapımına bu sene sonunda başlanacak. Yelkenli süperyatlar modern teknoloji ve kompozit kalıp olarak, Tuzla'daki tersanemizde inşa edilecek. 2009'da ilk tekne sulara inecek" diye konuştu.

MARİNA YERİ ARIYORUZ
Koç, yeni bir marina inşaatı için Türkiye ve Kıbrıs'ta yer aradıklarını belirterek, "İstanbul'da yeni bir marina yapmak istiyoruz. Türkiye çapında bir değerlendirme içindeyiz. Ayrıca Kıbrıs'tan da bir teklif aldık. Bunu da değerlendiriyoruz" dedi. Koç, Oyster ile ilgili şu bilgileri verdi: "Oyster, yat sanayinin 'Bentley'i sayılır. Kalitesi, performansı ve modern dizaynı ile kendi sınıfındaki yatların iki katı fiyatına satılır. Oyster, dünya çapında sağladığı servis hizmeti sayesinde sadece üretim ve satışta değil, satış sonrası da müşterilerine birçok olanak sunmakta. Bugün Türkiye'de Arçelik'in revaçta olması da aynı sebepten, verdiği iyi servis ve bakım hizmetlerinden kaynaklanmakta."
Haberin fotoğrafları