kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kozmetik dünyası erkekler için çalışıyor!

Yeni nesil erkekler; kadınlar kadar saç, cilt ve vücut bakımlarına düşkün! Kimileri, kırışıklıkları için bakım kremleri kullanıyor kimileri ise inceltici ürünlerle fazlalıklarından kurtulmaya çalışıyor..
Günümüz erkekleri de en az kadınlar kadar kendilerine özen gösteriyor. Çoğu erkek düzenli olarak bakım kremleri kullanıyor, manikür-pedikür ve cilt bakımı yaptırıyor. Böyle olunca da, erkekler için hazırlanan yüz temizleme jelleri, vücut sıkılaştırıcı ürünler, cilt yağlanmasını ve kırışıklıkları önleyen bakım kremleri büyük ilgi görüyor... Uzmanlar, fiziksel olarak erkek cildinin kadın cildinden farklı özellikler taşıdığını söylüyor. Erkek cildinin kadın cildine göre daha fazla nefes aldığını, daha yağlı, kalın, sıkı ve dayanıklı olduğunu belirten uzmanlar, her şeye rağmen onların da çevresel etkenler yüzünden zamanla yıprandığını belirtiyor.

Sarkma ve kırışıklıklar
Lancome uzmanları; erkeklerde yaşlanma belirtilerinin, kadınlara oranla daha ileri yaşlarda çıktığını belirterek, erkeklerin özellikle ciltteki sarkma ve kırışıklıklardan dert yandıklarını söylüyor. Cildin kalp ve akciğer kadar önemli bir organ olduğunu belirten Vichy uzmanları şu açıklamayı yapıyor: "Cilt, erkeğin ilk savunmasıdır ama kan tarafından taşınan besin dağılımının en sonunda yer alır. Bu yüzden vitamin ve mineraller sınırlı sayıda gelir. Vücudun en temel organının görevini yerine getirmesi için, günlük nemlenmesini, hedeflenen vitamin ve minerallerle dengelenmesini, erkek cilt tipine uygun yeterli desteği alması gerekiyor." Erkeklerin bakımlarına olan bu düşkünlüğü kozmetik sektörünü de yeni araştırmalara itiyor. İşte, erkeklere özel ürünler...

* Vichy'nin 'Arındırıcı Yüz Temizleme Jeli', özel termal suyu içeriyor. İçeriğinde cildi kurutmadan rahatlatan arındırıcı salisilik asit var. Ürün, cildi derinlemesine temizlerken yumuşatarak tıraşa da hazırlıyor.

*
Methode Jeanne Piaubert'in Expresslim'i, erkeklerin bel çevresini ve göbek bölgesini inceltmeyi hedefliyor. Ürün, yağ hücrelerini çözüyor.

* Bitkisel içerikli Bioder, istenmeyen tüylerin kalıcı olarak azalmasını ve incelmesini hedefliyor.
Haberin fotoğrafları