kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Meme kanserinden koruyan şifalı mönü

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
* Bütün kırmızı sebzeler, havuç, brokoli, karnabahar, beyaz lahana, kırmızı lahana, kıvırcık salata, semizotu, kırmızı turp salatası, kereviz, yer elması, enginar, bezelye, yeşil kabak, kuzu kulağı, biberiye ve kara hindibağ mönünüzde bulunmalı. Ama bütün bunlar mevsiminde yenmeli. Çünkü o zaman hormon da, gübre de yoktur ve tamamen doğal yetişir. En ucuz gıda en makbul gıdadır! Sebzeleri mevsiminde dipfrize atın ve kesinliklikle konserve kullanmayın!

* Meme kanseri tedavisinde alınan gıdalar steril olmak zorunda. Sebzeler sirkeli suda bekletilip yıkanmalı. Ayrıca bitkiler doktor tarafından önerilmeli. Bazı bitkiler var ki; bilinçsiz kullanılırsa hastanın ölümüne neden olur!

Yağlı süt içmeyin
* Nar meyvesi, meme kanseri riski bulunanlar için ilaç gibidir. Fare deneylerinde nar çalışması yapılmış, tümör hücrelerinin büyümesinin durduğu gözlenmiştir.

* Meme kanseri riski bulunanlar sütten uzak durmalı. Tam yağlı sütün, çiftlik peynirinin ve diğer süt ürünlerinin tüketimi kilo aldırır ve göğüs kanseri obeziteyle ilişkilendirilir. Bu nedenle kadınlar düşük yağlı süt ürünleri tüketmeli.

* Mantarlar meme kanserinden korunmada önemlidir. Maitake mantarı; kanserden korunma, diyabet, kolesterol, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve kilo kaybına karşı etkilidir. SARMISAK İLAÇ GİBİ

* Sarmısak, kanser riski bulunanlar için yararlıdır. Ancak kanser nedeniyle cerrahi bir girişim olacaksa, ameliyattan 7 gün önce sarmısak kullanımı kesilmelidir. Sarmısak ve kanserle ilgili gerçekleştirilmiş 30 kadar çalışma incelendiğinde; sarmısak ve soğan tüketiminin kanserden ölüm oranlarını azalttığı sonucuna varılmıştır. Japonya'da 41 bin kadında yapılan bir çalışmada; 5 yıl sonunda haftada bir gün sarmısak tüketen kadınlarda kolon kanseri vakalarında yüzde 35'lik azalma olduğu görülmüştür. Sarmısağın enfeksiyonlara karşı etkinliği de büyüktür.

* Soya ve soya ürünlerinin daha fazla tüketildiği Asya ülkelerinde meme kanseri daha az görülür. Bazı araştırmalar da soya ürünlerinin meme kanseri riskini azalttığını göstermiştir. Bununla birlikte meme kanseri olan kadınlar, soya ürünleri ve soya yağını fazla tüketmekten kaçınmalı. Tedavi sırasında soya tozu ve soya sütü gibi konsantre ürünler yararlı değildir.