kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Plajda güzel görünmek

Dr. Yasemin Fatih Amato
Kendimizi serin sulara bırakmak için can atıyoruz. Gel gelelim, tatil heveslerimizi bulandıran bir sorun var. Mayo giymek, mayo ile dolaşmak fikri pek o kadar kolay değil! Saklamak için elimizden geleni yaptığımız kusurlarımızla başımız dertte. Yapılan istatistiklere göre, Avrupalı kadınların ortalama yüzde 63'ü mayo giymeyi bir türlü göze alamaz. Yani beğenmediğiniz yönlerinizi açmaktan korkuyorsanız, yalnız olmadığınıza emin olabilirsiniz. Hatta bu konuda en büyük endişeyi taşıyanların genel olarak 25-34 yaş arası kadınlar olduğu söyleniyor. Peki ne yapabiliriz? Plajda kendimizi iyi hissetmek için kısa yoldan ve ekonomik olarak nasıl hazırlanabiliriz?

* Selülit, varis, kılcal damar çatlamaları, gebelik çatlakları ve hafif gevşemeleri saklamanın en kolay yolu, çabuk kuruyan bronzlaştırıcı spreylerdir. Bacaklarınız hafif esmerleşince hem daha pürüzsüz hem de daha uzun ve ince görünür.

* Yazın saçları toplama zamanıdır. Bu model insana özgür, dinamik ve genç bir görünüm kazandırır. Ayrıca hafif kırışıklıkları gerer, gözlerinizi daha parlak gösterir. Saçlarınızı sımsıkı toplamanız da gerekmiyor. Dağınıklık daha çekicidir. Dikkat edeceğiniz tek şey, saçınızı nerede toplayacağınıza karar vermek. Tepede, ensede, yanda kulak üstünde veya aralarda bir yerde... Saçları ense hizasında veya tam tepede toplamak herkese yakışmaz.

* Epilasyon yazın her zamankinden daha önemlidir. En hafif kıllanma bile cildi lekeli ve kusurlu gösterir. Tatile giderken yanınıza muhakkak pratik bir tıraş makinesi alın.

* Plaj kıyafetlerine bakımlı tırnaklar çok yakışır. Oje rengini özgürce seçebilirsiniz. Size tavsiyem plaja giderken turuncu tonları tercih etmenizdir. Ayaklarınız ve topuklarınız da muhakkak bakımlı olmalı...

Dik durmak önemli
Plajda güzel görünmek için yapabileceğiniz en önemli şey nedir biliyor musunuz? Dik durmak, dik yürümek, dik oturmak! Omuzlarınız düşük, sırtınız kambur olduğu zaman en az 5 kilo fazla ve 5-10 cm. daha kısa boylu görünürsünüz. Oysa sırtınız düz, omuzlarınız geride olunca sanki boyunuz uzar, karnınız düzleşir. Hiçbir şey sizi özgüven kadar güzel gösteremez. Bu nedenle dik durun, tebessüm edin ve plajdaki en güzel kadınlardan birisi olduğunuzdan kuşku duymayın!