kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dere tepe aşmanıza gerek yok Detoks artık yanı başınızda!

Bedia Ceylan Güzelce
10.07.2007
İstanbul'da yaşayıp da, stresten kurtulmak için detoks yaptırmak isteyenlerin Bodrum ya da Çeşme'deki merkezlere gitmesine gerek yok! Richmond Nua Wellness; şehir merkezine sadece bir buçuk saatlik mesafede Sapanca'da detoks hizmeti veriyor..
Bedeninizi ve ruhunuzu arındırmak istiyorsanız; detoks için düzenlenmiş sauna, hamam, yoga ve spa gibi destekleyici programları da alabileceğiniz merkezlerde detoksa girmenizde fayda var. Detoks uzmanlarının söylediğine göre; stres altındayken ve günlük yaşamdan fiziksel olarak da uzaklaşmamışken gerçek bir detoks yapmak mümkün değil. İşte bu nedenle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerdeki büyük otellerin bir kısmı bu konuda hizmet veriyor. İstanbul'da yaşayıp da detoks yaptırmak isteyenlerin Bodrum ya da Çeşme'ye gitmesine gerek yok. İstanbul'a 1.5 saatlik mesafede detoks yapan Richmond Nua Wellness, Sapanca'da faaliyet gösteriyor.

DEPRESYONDA DETOKS OLMAZ
Merkezin Spa Müdürü Gabi Streff, depresyondaki insanlara detoks yapmanın çok da doğru olmadığını belirtiyor. Streff'e göre; detoks belli bir açlığa neden olduğu için ilk günlerde kişinin psikolojisi üzerinde olumsuz etki yaratabilir. Spor merkezleri yerine doğa yürüyüşlerini tavsiye eden Streff, "Detoks için en uygun mevsimler bahar dönümleri. İlkbahar öncesi ve sonbahara girerken, insanlar yaşamlarını daha iyi sorgulayabilir. Bu nedenle biz bu tarihleri daha çok tavsiye ediyoruz" diyor.

KENDİNİZ İÇİN YAPIN
Hamilelikte kesinlikle yapılmaması gereken detoks; göğüs kanserine iyi gelirken, lenf kanserinde tavsiye edilmiyor. Yüksek tansiyon sorunu yaşayanların doktor kontrolünde oldukları sürece detoks ile kan dolaşımlarını düzenleyebileceklerini söyleyen Streff, şu tavsiyede bulunuyor: "Hayatınızda kendiniz ve bedeniniz için ne istediğinize karar verin. Üç gün ila üç hafta arasında uygulayacağınız detoks sonrasında bütünüyle değişmiş biri de olabilirsiniz, eski alışkanlıklarınıza geri de dönebilirsiniz. Bu bütünüyle sizin elinizde."

SEBZE DE VAR Sapanca'daki bu detoks incelemem sırasında, küçük bir kase içinde minicik beyaz küpler ve üzerlerinde havuç parçaları getirildi. Sapanca Richmond Nua Wellness'da detoks mönüsü dahilinde öğle yemeği vaktiydi. Kasenin içindeki beyaz küpler, tanıdık olmasına rağmen, ilk defa tadıyorum zannettim. Sorana kadar karnabahar olduğunu anlayamadığım bu yiyecek, detoks sırasında fazlasıyla tavsiye ediliyordu. Koyu yeşil yapraklı roka, semizotu ve maydanozun yanı sıra, içecek olarak da meyve kokteylleri vardı. Sonrasında Fransa'dan getirilen özel detoks yağı ile lenfatik detoks masajına geçildi. Bu şekilde lenf düğümleri daha düzenli çalışacak, bu da toksinlerin atılmasına yardımcı olacaktı. Meyve sebze ve likit olmak üzere iki farklı detoks programı uygulayan Richmond'da; bugüne kadarki beslenme alışkanlıkları, sevdiği ve sevmediği besinler göz önüne alınarak kişiye özel mönüler oluşturuluyor.
Haberin fotoğrafları