kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Pakistanlı albaya kurşun yağmuru

Pakistan'da süren çatışmalarda dün bir albay, köktendinciler tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Liderleri, "Devrim başlatacağız" dedi..
Müşerref hükümetinin günlerdir boşaltamadığı Lal Mescid'de Taliban yanlısı köktendincilerin yarattığı çatışmada dün ordu en büyük kaybını verdi. Caminin bir duvarını dinamitle yıkan orduyla önceki gece yoğun çatışmaya giren aşırı dinci militanlar, yüksek rütbeli bir subayı öldürdüler. Ordu sözcüsü, operasyonlara komuta eden Albay Harun İslam'ın vücuduna isabet eden çok sayıda mermi nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı. Askeri sözcü, militanlar tarafından rehin tutulan kadın ve çocukların kurtarılması amacıyla caminin bir duvarının dinamitlenmesi için düzenlenen bu operasyon sırasında bir başka subayın da yaralandığını belirtti. Pakistan Enformasyon Bakanı Muhammed Ali Durrani, camideki isyancıların lideri Abdürraşid Gazi ve militanlarının subayın ölümünden sorumlu olduklarını söyleyerek, "Operasyonlar sürecek ve Gazi teslim olmak zorunda kalacak" dedi.

PEARL'ÜN KATİLLERİ
Bu arada, üst düzey bir yetkili Mescid'deki aşırı dinci militanlar arasında 2002'de öldürülen Amerikalı gazeteci Daniel Pearl'ün katillerinin olabileceğini söyledi. Yetkili, "Faaliyetleri yasaklanan Harekatül Cihadi İslami militanlarının cami içinde olduğuna inanıyoruz" dedi. Taliban yanlılarının liderliğini yapan Abdürraşid Gazi ise, İslam devrimini başlatacaklarını söyledi. "Allah'a inanıyoruz ki, kanımız ülkede bir devrime yol açacaktır" dedi.