kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Alanya'da orman yangını

Yeni Haber
Antalya'nın Alanya ilçesinde Kuşyuvası mevkisinde orman yangını başladı.

Alanya Orman İşletmesi Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Alanya-Sarıveliler karayolunun 35. kilometresinde bulunan Kuşyuvası mevkinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

Yangına ilk müdahale Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözlerle yapıldı. Antalya'dan gelen iki helikopterin ise rüzgar nedeniyle yangına müdahale edemediği bildirildi.

Alanya Orman İşletme Müdürü Vedat Dikici, yangının karayolunun hemen kenarında başladığını, ilk müdahaleyle bu kısmın söndürüldüğünü ancak alevlerin uçurum olan bölgeye de sıçradığını ifade etti.

Bölgenin fiziki koşulları ve rüzgar nedeniyle yangına müdahale edemez hale geldiklerini belirten Dikici, fıstıkçamı ve karaçam bulunan bölgede yaklaşık 2 hektar alanın yandığını kaydetti.

BALIKESİR'DE AĞAÇLANDIRMA SAHASINDA YANGIN


Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Hacıvelioba köyü yakınlarındaki ağaçlandırma sahasında yangın çıktı.

Bandırma Orman İşletme Müdürü Arif Sarı, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğünü söyledi.

Şu ana kadar ağaçlandırma sahasının yaklaşık 1.5 hektarlık bölümünün yandığını ifade eden Sarı, söndürme çalışmalarında Bursa ve Balıkesir orman bölge müdürlüklerinden 2 helikopterin yanı sıra Gönen Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözlerin kullanıldığını bildirdi.

TARSUS'TA ORMAN YANGINI

Mersin'in Tarsus ilçesinde orman yangını çıktı. Yangının 3 hektarlık kızılçam ormanlık alanında etkili olduğu bildirildi.

İlçeye bağlı Kuşçular köyüne bağlı Belemedik mevkisindeki kızılçam ormanlık alanında yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangının, Adana'nın Karaisalı ilçesine bağlı Karakılıç köyündeki kızılçam ormanlık alanına da sıçradığı ve 3 hektarlık alanda etkili olmaya devam ettiği belirtildi.

Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle yangına müdahalede güçlük çekildiği, orman ekipleri ve vatandaşların çabalarıyla yangının kontrol altına alınmasına çalışıldığı kaydedildi.

ORTAKÖY'DEKİ YANGIN MADDİ HASARA NEDEN OLDU

Ortaköy'deki Reina eğlence merkezinin yan tarafındaki duvardan geçen elektrik kablolarında çıkan yangın, maddi hasara neden oldu.

Ortaköy Muallim Naci Caddesi'ndeki ''Reina'' eğlence merkezinin yan tarafındaki duvardan geçen elektrik kablolarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Beşiktaş İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürülen yangın, eğlence merkezinde küçük çaplı hasar meydana getirdi.

ERDEK'TE 8 HEKTAR ORMANLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Balıkesir'in Erdek ilçesinde üç ayrı noktada aynı anda çıkan yangında, fıstık çamlarıyla kaplı 8 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Gedeve mevkisi yakınlarındaki ormanlık alanda, gece yarısı 3 ayrı noktada aynı anda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, Erdek Orman İşletme Müdürlüğünün yanı sıra Balıkesir ve Bandırma'dan gelen ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Bandırma Orman İşletme Müdürü Arif Sarı, yangının çıkış nedeninin kesin olarak henüz bilinmediğini belirterek, ''Aynı anda aynı saatte çıkması, sabotaj ihtimalini artırıyor. İlk belirlemelere göre 8 hektar fıstık çamı yandı. Güvenlik güçleri ve uzmanlarımız, yangının çıkış sebebiyle ilgili kapsamlı araştırma yapıyorlar'' dedi.

(AA)