kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UFUK SANDIK

T plakayı polis bilmezse...

Yıl sonunda Türkiye'de satışa sunulması planlanan Fiat'ın Bravo modelini bir süredir İstanbul'da test ediyorum. Car of the Year (Yılın otomobili) adayı olan Bravo, henüz Türkiye'de satılmadığı için İtalya'dan test yapmam için bir tane gönderildi. Ancak, tip onay belgesi olmadığı için plakalandırılamadı. Bu yüzden T plakalı yani test plakalı bir otomobil kullanıyorum. Ancak, ne yazık ki T plakası Türkiye'de bilinmiyor. Polisler bile T plakayı G yani geçici plaka ile karıştırıyor. Bu yüzden sıkça durduruluyorum.
Geçici plakada, adı yazan kişi tek başına, belirlenmiş saatlerde, adı geçen yerler arasında kullanılabiliyor. T plakada ise bir sınır yok. Adı üzerinde test amacıyla Türkiye'nin her yerine istenen kişiyle, istediğiniz saatte seyahat edilebiliyorsunuz.
Geçenlerde bir polis evimin yakınlarında durdurdu. Adıma düzenlenmiş belgeyi ve ehliyetimi polise uzattım. Görevli memur, gerek olmadığını, trafik polisi değil asayiş polisi olduğunu söyledi. Beni meraktan durdurmuş, T plakanın ne olduğunu öğrenmek istemiş. Şimdi T plakanın ne anlama geldiğini anlatan bir yazıyı torpidoda saklıyorum. Öğrenmek isteyenlere duyurulur.