kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uzan'dan Erdoğan’a: Erkeksen açıkla

ANKA
Yeni Haber
GP lideri Cem Uzan, Başbakan Erdoğan ile Hakan Uzan'ın Mayıs 2003'te Başbakan Erdoğan'la görüştüğünü belirterek, "Erkek adam açıklar. Ne şekilde görüştüler, kimler aracılık etti, nasıl davet edildi? Susmayacaktır açıklayacaktır. Başbakanlığın kayıtlarına baksın. Başbakanlık yol geçen hanı değildir. Açıklamlazsa gerekeni yaparım" dedi.

Cem Uzan, cumhurbaşkanlığı seçimi için uzlaşma arayacağını açıklayan Erdoğan için, "Uzlaşma ararım' demeye başlıyor, sonunun geldiğini iyice görüyor demektir. Nisan, Mart ayında, Türkiye'yi bu krizlere gerginliklere sokmadan önce aklınız neredeydi" şeklinde konuştu.

Kocaeli ve Sakarya gezisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uzan, Erdoğan'ın "11. Cumhurbaşkanı'nı yeni Meclis seçer. Cumhurbaşkanı için uzlaşma ararım" yönündeki sözlerini değerlendirdi. Uzan, "Erdoğan uzlaşma ararım demeye başlıyor, sonunun geldiğini iyice görüyor demektir. Aklınız neredeydi. Nisan ayında mart ayında aklınız neredeydi. Türkiye'yi bu krizlere gerginliklere sokmadan önce aklınız neredeydi, diye sorarlar kişiye. O görevi o yetki kendisinde olacak mı, olmayacak mı? 23 Temmuz'u bir görelim bakalım. Kendisi sanki ilelebet iktidarda devam edecekmiş gibi esip kükrüyor. Ama ben Türkiye'nin sokaklarında köylerinde kahvelerinde böyle bir tablo görmüyorum. 22 Temmuz'da millet konuşacak. 23 Temmuz'dan sonra neyin nasıl yapılacağı belirlenecek" diye konuştu.

BAŞBAKANLIĞIN KAYIT SİSTEMİNİ İNCELESİN

Bir gazetecinin Başbakan ile Hakan Uzan'ın ne konuştuğunu biliyor musunuz? Sorusuna Uzan, "Tabi ki biliyorum. Artık top Erdoğan'da. Gerisini Erdoğan açıklasın. Bırakalım ilk önce bir zaman verelim, bakalım bir düşünsün. Not defterlerine baksın, Başbakanlığın kayıt sistemleri elbette vardır. Kim geliyor, kim gidiyor. Başbakanlık makamının yol geçen hanı olduğunu tahmin etmiyorum. Ne konuştuğunu lütfen Erdoğan'a sorunuz. Çünkü ben belden aşağı siyaset yapmıyorum. Ben hizmet için, nasıl hizmet edileceğini söylüyorum. Nelerin yapılması gerektiğini söylüyorum. Onları söylemeye devam edeceğim. Kendileri belden aşağı siyaset yapmayı çok seviyor. O üslup onların üslubu" dedi.

NE ŞEKİLDE DAVET ETTİ

Uzan, "Erkek adam açıklar. Onların tabiri ile hitap ediyorum. Başbakan Erdoğan açıklasın. Açıklamayı öğrenecek. İnsanlara belden aşağı saldırma dönemi bitti. Benim hakkımda meydanlarda bol keseden söylemeyi biliyor. Buyursun bunu açıklasın. Susması garip değil mi? Görüştü mü, görüşmedi mi, görüşmede kimler vardı? Kimler aracılık etti. Ne şekilde davet etti. Ne söyledi. Bunların hepsini açıklasın" diye konuştu.

"AÇIKLAMAZSA GEREKENİ YAPARIM"

Uzan şöyle devam etti:

"Açıklamazsa ben gerekeni yaparım. Gerekeni zamanında yapan insanım. Ben ahlak ve etik kuralları çerçevesinde kendisine açıklama yapmaya davet ediyorum. Madem ki siz benim ailem hakkında ileri geri konuşuyorsunuz, ne konuştunuz, niçin çağırdınız açıklayın." Bir başka gazetecinin Erdoğan-Hakan Uzan görüşmesi için talebin kimden geldiğini sorması üzerine Uzan, görüşmeyi Erdoğan'ın talep ettiğini söyledi.

PETKİM ELEŞTİRİSİ

Petkim'in özelleştirilmesine değinen Uzan, "Seçime 13-14 gün kala böyle yangından mal kaçırır gibi bir özelleştirmeyi doğru bulmuyorum. İktidara geldiğimizde dosyaya tekrar bakacağız" dedi.

Uzan eşinin mezun olmasını ise "Kendisi bu kadar zor bir dönemde okul üçüncülüğü ile diplomasını aldı. Bir kere daha beni gururlandırdı" diye değerlendirdi.