kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kanlı saldırı sonrası Türkiye devrede

Ceyda KARAASLAN / ANKARA
Kuzey Irak'ta Türkmen köyüne yapılan terör saldırısında yaralananlara Türkiye yardım elini uzattı. Dışişleri Bakanlığı, bölgeye 2 ambulans uçak göndererek 21 yaralıyı Ankara'ya getirdi ve GATA'da tedavi altına aldı..
Kuzey Irak'ta Türkmen köyünde 150 kişinin ölümüne, 250'den fazlasının yaralanmasına neden olan kanlı intihar saldırısının ardından Türkiye yaraları sarmak için devrede... Türkiye, dün saldırının yapıldığı Tuz Hurmatu kentindeki Türkmen köyü Emirli'ye 2 askeri ambulans uçağı gönderdi. İki uçak dün, 21 yaralı, 4 refakatçi ve bir hekim ile birlikte Ankara'ya döndü. Yaralıların tedavileri GATA'da yapılacak.

"TÜRKMENLER KARDEŞİMİZ"
Türkiye tarafından gösterilen hassasiyet nedeniyle Irak Türkmen Cephesi Başkanı Saadettin Ergeç, dün Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü telefonla arayarak teşekkür etti. Bakan Gül ise Ergeç'e "Türkmenler bizim kardeşimizdir. Elimizden gelen desteği vereceğiz. Saldırıda hayatını kaybeden Türkmenlerin ailelerine de başsağlığı diliyorum" dedi. Ergeç, GATA'ya getirelen yaralılardan birinin hayatını kaybettiğini de açıkladı. Gül saldırıya ilişkin açıklamasında ise bölgeye doktor ve ilaç göndermek için temaslarının sürdüğünü, ayrıca talep gelmesi halinde ilave ambulans uçaklar yollamak istediklerini söyledi. Öte yandan dünden bu yana yaralılarını tedavi etmeye ve hasarlarını tespit etmeye çalışan Amirlililer, sabah saatlerinde kendilerini ziyarete gelen Selahaddin Valisi'ne tepki gösterdi. Valinin, gördüğü sert tepki üzerine olay yerinden ayrılmak zorunda kaldığı, bazı vatandaşların ise valinin ardından havaya ateş ettiği öğrenildi. Kendilerine destek olunmadığını enkaz altındaki cesetleri çıkaramadıklarını söyleyen Türkmenler, tek bir iş makinesinin dahi enkaz kaldırma çalışması için bölgeye gönderilmemesinden şikâyetçi. Yaralılarına ulaşmak için zamana karşı yarışan Amirli sakinleri aksaklıklar yüzünden ölü sayısının artmasından korkuyor. Haber ajanslarına konuşan diğer Amirli sakinleri de devletten kimsenin yanlarında olmamasından şikayet ederek, Türkiye'nin yardımlarından ise memnun olduklarını belirtti.
Haberin fotoğrafları