kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan'dan muhalefete salvo

Başbakan'ın, Antalya ve İzmir'de yaptığı konuşmaların hedefinde muhalefet vardı: Baykal için "Antalya'da bir dikili ağacı yok" diyen Erdoğan, Bahçeli için de "Kafatası milliyetçisi" nitelemesini kullandı. Uzan'a ise "Önce kaçak babanı getir" diye seslendi..
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya mitinginde yaklaşık 15 bin kişiye, İzmir mitinginde de 50 bin kişiye seslendi. Antalya'daki mitingde Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'in yuhalanmasına müsaade etmedi. 39 derece sıcak nedeniyle konuşmasını 45 dakikada bitirmek isteyen Erdoğan, kalabalığın isteği üzerine konuşmasını yarım saat uzattı. "Bu ülkede CHP'nin bir dikili ağacı yoktur. Çünkü bunların millete sevdası yok" diyen Erdoğan, kalabalığın Baykal'ı yuhalaması üzerine, "Değerli kardeşlerim bu yuhların en güzel yeri sandıktır. Gelin bunları 22 Temmuz'da sandığa gömün" dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de yüklenen Başbakan Erdoğan, MHP'yi "bunlar kafatası milliyetçiliği yapıyor" diye eleştirerek, "Milletin değerlerine saygısı olmayandan milliyetçi olur mu, bu ülkeye yatırımı olmayandan vatansever olur mu?" dedi.

İZMİR'DE ON BİNLERE SESLENDİ
Erdoğan, on binlerce kişiye seslendiği İzmir mitinginde, özellikle bu şehirde güçlü olarak görülen CHP ve Genç Parti'yi hedef aldı. Erdoğan, "5 yıl geçti. CHP'nin sizin hafızalarınzda bıraktığı bir nokta var mı? Akşam yat, sabah kalk. Sayın Baykal'ın bir söylediği birini tutmuyor" dedi. GP lideri Cem Uzan'a da babası Kemal Uzan üzerinden yüklenen Erdoğan, "Madem dürüstsün, dürüst olan baban ve kardeşin gelsinler memlekette yargılansınlar. Beyefendi sen mazotu 1 YTL yapacağına, önce kaçak babanla kardeşinin 9 katrilyonunu öde" diye konuştu.