kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kırmızı plaka ve anahtar teslimi seçim yasağına girdi

Seçim yasakları nedeniyle Başbakan Erdoğan, 12 Temmuz'dan itibaren gezilerinde ANA uçağı ile Başbakanlık aracını kullanamayacak, TOKİ'nin anahtar teslim törenlerinde de konuşamayacak..
Siyasi partilere yönelik seçim yasakları sertleşiyor. 12 Temmuz'da başlayacak serbest propaganda dönemi nedeniyle ağırlaşacak yasaklarla devlet memurları seçim gezilerine katılamayacak, propoganda amacıyla kırmızı plakalı araçlar kullanılamayacak. Başbakan Tayyip Erdoğan da 12 Temmuz'dan itibaren seçim gezilerinde ANA uçağı ve Başbakanlık otobüsünü kullanamayacak ve mitinge dönüştüğü için eleştiri alan TOKİ anahtar teslim ve açılış törenlerinde konuşamayacak. YSK'nın seçim yasakları şöyle:

MEMURA YASAK
"Başbakan ve bakanlarla, milletvekillerinin yurtiçinde yapacakları seçim propagandası ile ilgili gezilerini makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapamayacaklarına, bu maksatla yapacakları gezilerde, protokol icabı olan karşılama ve uğurlamalar ile törenlerin yapılamayacağına ve resmi ziyafet verilemeyeceğine, Başbakan ve bakanların seçimle ilgili çalışmalarında ve konuşmalarında bu kanun hükümleriyle bağlı olduklarına, Başbakan, bakanlar, milletvekilleri ve adayların seçim gezilerine hiçbir memurun katılamayacağına, oy birliğiyle karar verildi."

DÖRT KEZ TV
YSK'nın kararına göre, 15 Temmuz'dan itibaren, AK Parti 3 kez 10, 1 kez 20 dakikalık, CHP 4 kez 10 dakikalık ve diğer siyasi partiler, 2'şer kez 10'ar dakikalık radyo ve televizyon propaganda konuşması yapacak. 21 Temmuz 2007 cumartesi günü saat 18.00'de ise bitecek. Bu arada RTÜK yazdığı bir yazıyla YSK'dan "ülke çapında yayın yapan özel radyo ve televizyon kuruluşlarının yayın ortamına bakılmaksızın 'ulusal' nitelikte kabul edilip edilmemesi yolunda oluşan tereddüt" ün giderilmesini istedi.