kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Orgazm olmak için neler yapmalıyım?

07.07.2007
25 yaşındayım. Oldukça stresli diyebileceğim bir işim var. Son 1-2 aydır alkol tüketimim hatırı sayılır düzeyde artmıştı. Buna bağlı olarak sigara tüketimim de artmıştı. Ancak diğer taraftan sigara ve alkol konusunda, kendimi düzene sokmaya başladım ve son birkaç haftadır ikisini de azalttım, hatta sigarayı bıraktım diyebilirim. Bunların haricinde orgazm olabilmek için daha neler yapabilirim?
Orgazm; normal bir vücut fonksiyonudur, istemli bir reflekstir ve öğrenilebilir. Orgazm sorunları ve bozukluklarının tedavisinde, öncelikle orgazm olamamayı herhangi bir hastalık olarak görmemek önemlidir. Cinsel ilişki sırasında tek hedef de bu değildir. Buna odaklanarak seksten alacağınız tatmin duygusunu azaltmayın. Ancak yine de bu konuda bir şikayetiniz varsa cinsel fonksiyon bozukluğuyla uğraşan çağdaş ve yeni yöntemleri uygulayan bir hekime başvurmanızda fayda var.

HEDEF ORGAZM OLMAMALI
Tedavide hedef; orgazmı cinselliğin en önemli amacı olarak görmekten vazgeçmektir. Ön sevişme, uyarılma, cinsel tecrübe, zevk ve cinsel partnerlerin birbirlerinin bedenlerini daha yakından tanımaları gibi bir dizi önlem alınabilir. Bu nedenle eğer orgazm olamamayı bir sorun olarak görüyorsanız cinsel terapi almalısınız. Bu konuda doktorunuz size orgazm konusunda egzersiz önerebilir. Kegel egzersizlerini isterseniz kitaplara bakarak deneyin.