kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
"İstanbul’un hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorum. Hem valiliğin hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da çok eksiklikleri var burada. Gece âlemine ‘tukaka’ bakmalarına çok üzülüyorum."

'100 metre için tekneye 100 dolar veriyorlar'

İlknur K. AKMAN
01.07.2007
Kurduğu internet sitesinde, bizi magazin dünyasının ve gece âleminin her türlü detayından haberdar eden Kenan Erçetingöz, etrafa para saçan 'yeni zenginlerin' onu çok şaşırttığını söylüyor: "Çevresine hava satmaya meraklı çok insan var." Erçetingöz'le gece hayatında olup bitenleri ve tabii ki ünlüleri konuştuk..
- Siz sürekli geziyorsunuz, gece hayatında sizi en çok şaşırtan, "Pes," dedirten şey ne?
- Küçük kızlar... Yaşları 17'yi geçmiyor. Ben onlara 'küçük hanımefendiler' diyorum. Ben bunlarla konuşuyorum, işletmecileri de uyarıyorum. Hatta Türkbükü'nde jandarmayı bile alıp mekâna götürdüm, küçük kızlar nasıl içki içiyor diye. Ama "Bizim yetkimiz yok," dediler. Kim yetkili, kim yetkisiz belli değil. Ailelerini ise hiç anlamıyorum, nasıl bırakıyorlar bu küçücük kızları?

- O gece kıyafetleri ve pür makyajla sokağa çıktıklarını görüyorlardır herhalde...
- Onu görmüyor olabilirler çünkü kimileri tuvaletlerde kıyafet değiştiriyor. Ama ben bu çocukların anne babalarının da çapkın olduklarını düşünüyorum. Herkes kendi hayatını yaşıyor. Ya da çoğu ayrı çiftler ve çocuklarının nerede olduklarından haberleri yok. "Nerdesin kızım?" "Falanca yerdeyim..." İnsan bir gelip bakmaz mı, nasıl bir yer burası, kızım kimle diye? Zaten görse ya intihar eder o baba ya da kızını bir daha asla bırakmaz. O tip annelerin babaların da sevgilileri var ve çocuklar bu ortamda istedikleri gibi at koşturuyor, çok büyük yalanlar söylüyor...

- Gece isim yapmış bir mekânda yemek yiyip eğlendikten sonra, hep şu duyguyu taşıyor insan "Acayip kazıklandık!" Gerçekten kazıklanıyor muyuz, yoksa onlar hak ettiklerini alıyorlar da biz mi yanılıyoruz?
- Bilinçli müşteri olacaksınız, gecce.com'u okursanız kazıklanmazsınız! Şöyle; iyi mekânda gidip en ön masalardan birine oturur, şişe açtırırsanız her şey değişir... Mesela çoğu zaman etrafa hava atmak için deniz kenarındaki ön masaya oturulur, masada "Ne kadar pahalı olabilir ki?" dedikleri bir şişe içki vardır. O, 600 YTL'lik bir şeydir, devamı da aynı şişeden gelir ve yemekle de hesap olur 2 bin YTL... O yüzden en güzeli normal bir masa ve kadeh içki almaktır Reina, Sortie vb. yerlerde. Balıkçılar da kelle başıdır. Yani altı kişi geldiniz diyelim, iki kişi balık yemez ama hesap altı kişi yemiş gibi gelir. Onun için en iyisi karnınız toksa da balık yiyin. Bir de gittiğiniz yerde mutlaka mönü isteyeceksiniz ve fiyatları kontrol edeceksiniz.

- Bir de araba getiren valelere verilen servetler var. Gerçekten 100 dolar veren oluyor mu park parası diye?
- Elbette, her şey 100 dolar. Reina'dan Sortie'ye tekneye binip 100 dolar ödüyorlar! 100 metrelik mesafeyi yürümemek, dahası hava atmak için kıyıdan tekneyle yan tarafa geçip bu parayı veren çok var gecelerde!

- Gece hayatının müdavimleri siteniz gecce.com'u delice takip ediyor. Bir magazin sitesinin bu kadar tutmasını nasıl açıklıyorsunuz?
-
İnternette çok daha hızlısınız, anında haberi aktarabiliyorsunuz. Hiç unutmam Ender Mermerci yeni sevgilisiyle Reina'da oturuyor, biz de bunu hemen verdik. Kızı Amerika'dan telefonla arıyor "Anne yanındaki beyaz takım elbiseli adam kim?" diyor. Ender Hanım, "Nereden biliyorsun?" deyince, "E anne, gecce.com haberlerinde hepsi yazıyor şu an," diyor! Bir de bizim sırrımız detayda saklı. Çok iyi muhabirlerimiz ve editörlerimiz var. Buna ek olarak, bize dışarıdan haber aktaran 'ajanlarımız' da var tabii. Gazete sayfasında veremediğiniz tüm detayları, internette yazabiliyorsunuz. Örneğin, "Saat 19.35. Şu an bilmem kim, karşısında şu isimle kırmızı şarabını yudumluyor," diye. Zaten bütün polisler, cemiyet hayatının önde gelen işadamları ve onların hanımları bizi dakika dakika takip ediyor. 'Kim nerede, ne yapıyor?' diye. İnsanlar magazin dünyasında ve gece hayatında neler olup bittiğini çok merak ediyor gerçekten.

- Peki böyle bir sitenin sahibi olmak, birçok şeye yön verebilecek büyük bir gücünüz olduğu anlamına gelir mi?
- Aynen! Hatta geçmişe göre gücüm daha da arttı çünkü internet sitemde özgürüm. Eskiden gazetede ya da televizyonda olduğu gibi patronun eşi beni arayıp, "Biz Sezen Hanım'la (Aksu) yatta şu an beraberiz. Onunla ilgili bir daha böyle haber yapmayalım," diyemiyor. Bir de ben sürekli geziyorum, gittiğim yerleri eksikleri varsa eleştiriyorum.
Haberin fotoğrafları