kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İç iç ferahla

24.06.2007
Termometrenin 40 dereceyi aştığı bu yaz günlerinde ferahlamanın tek yolu, serinletici içecekler içmek. Türkiye'nin ünlü simalarına, serinlemek için tercih ettikleri favori içeceklerini sorduk..
Sıcakların iyice bastırdığı şu günlerde, ferahlamaktan başka bir şey istemiyoruz... Çoğumuzun hayalini şöyle buz gibi bir su, limonata, gazoz ya da bira süslüyor. Tabii herkesin ferahlamak için içki tercihi başka... Biz de tanınmış isimlere yazın en çok ne içmeyi sevdiklerini sorduk. Oyunu bol naneli, buzlu limonatadan yana kullananlar çoğunluktaydı. Ama ince belli bardakta çay ya da güzel bir cappucino'yu da seçenler yok değil!

Ahmet Örs (Gurme)

"Bu yaz en favori mekânlarımdan Swissotel'in tepesindeki Gaja Bar ve Restaurant'da, Sevilen R Rose şarap içmeyi seviyorum. Bir de bu sıcaklarda, Sarafin Sauvignon Blanc da iyi gider. Ama her iki şarabın da iyice soğutulmuş olması şart."

Ömer Karacan (Number 1 TV ve Radyo'sunun ortağı)
"Alkol kullanmıyorum. Yaz günlerinde tercihim özellikle taze meyvelerden hazırlanmış alkolsüz kokteyller ve karışık meyve suları. Bir de sodayla hazırlanmış buz gibi naneli limonata favorilerimden. Hem ferahlatıyor, hem de tadı çok güzel. Bu sıcaklarda en iyi giden içecek bence naneli limonata."

Hande Oynar (Time Out Yeme-İçme Editörü)
"Bence bu yazın favori içeceği The House Cafe'nin sade limonatası. Favori içkisi ise Nuteras'ın fındıklı votka shot'ları. The House Cafe'nin limonatası kocaman bir bardakta elma dilimleri, çilek, kiraz ve limonla geliyor. Şekeri, ekşisi yerinde, yaz için harika. Nuteras'ın fındıklı votkasıysa özel bir tarif. Fındık şurubu ve votkadan başka ne var bilemiyorum ama hem çok lezzetli hem de bir-iki tane içmek keyfinizi yerine getiriyor. Kokusu nefis."

Güliz Onursal (İş kadını)
"Alkollü içki kullanmadığım için en çok diyet kola içiyorum. Bunun yanı sıra yaz günleri için favorim, limonata. En çok da The House Cafe'nin limonatasını seviyorum. Bunun en önemli sebebi ise doğal ürünler kullanmaları ve lezzetinin hoş olması. İçine koydukları naneler de hoşuma gidiyor. Görüntüsü de oldukça çekici."

Eyşan Özhim (Marka danışmanı)
"Yazın bol buzlu karpuz suyu içmeye bayılıyorum. Hatta bazen votkalı olması tercihimdir. Karpuz suyu serinletici ve su ihtiyacını da karşılıyor."

Ayhan Sicimoğlu (Müzisyen)
"Ben romlu içkileri seviyorum. 12-15 yıllık gibi eski bir siyah rom olursa, oda sıcaklığında ve sek içiyorum. Beyaz rom varsa da meyve sularıyla yapılan romlu kokteyller içiyorum. Meyve suyu yerine kola da olabilir."

Berk Ekşioğlu (İşadamı)
"Yaz aylarında tercihim votka tonik ve Türkçesi 'çarkıfelek' olan ve bir tür tropik meyveden yapılan passion fruit. Bir de Red Bull içiyorum. Tüm bunların yazın sıcağında bana tazelik verdiklerini düşünüyorum."

Zeynep Tunuslu (Modacı)
"Kendi yaptığımız ekşi karadut şerbeti ve demirhindi şerbeti favorilerim. Bunların ikisi de alkolsüz. Doğal ve hiçbir katkı maddesi yok. Bu yüzden severek içiyorum. Ayrıca taze naneli mojito tarzı içecekleri de severim."

Helin Avşar (Modacı)
"Yazın en çok diyet kola ve ayran içerim. Bir de Koru Kahve'nin cappuccino'sunu severim. Yaz aylarında sıcak içecek pek tavsiye edilmez ama ben sıcak içeceklerin harareti aldığına inanıyorum. Ayrıca Lucca'nın mojito'su ve Büyükada'da adını şu an hatırlayamadığım küçük bir yerin çilekli frozen'ı da severek içtiğim içecekler. Gece dışarı çıktığımda Bacardi kola ve votka tonik içerim. Yaz, kış vazgeçemediğim içecek ise şampanyadır."

Oben Budak (FHM dergisi Genel Yayın Yönetmeni)
"Alkollü olarak mojito ve süt katkılı Baileys tercih ediyorum. Alkolsüz olarak ise şeftalili buzlu çay. Yazın güneş yüzünden çok ağır yemek tüketilemediği gibi ağır alkollü içecek de tüketilemiyor. Bu yüzden güneşin etkilerini hafifletici Baileys'i, özellikle akşamüstü saatleri yudumlamak büyük bir keyif. Gece vakti biraz tempoyu hızlandırmak gerektiğinde bol lim katkılı mojito yaz sıcaklarını bastırmakta ve keyifli bir sarhoşluğu elde etmekte birebir. Buzlu çay ise günün her vakti rahatlıkla tüketilebilecek, serinletici bir içecek."

Eda Taşpınar (Tasarımcı)
"Bodrum Maçakızı'nın 'yeşil elmalı frozen'ını çok seviyorum. Ekşi, iç gıdıklayıcı ve oldukça ferahlatıcı..."

Murat Evliyaoğlu (Eski basketbolcu - Borsacı)
"Hiç alkol kullanmıyorum. Yazın özellikle bol su içiyorum. Hele bu bunaltıcı sıcaklarda günde dört litreye yakın su tüketiyorum. Onun dışında tercihlerim yeşil çay ve kekik çayı. Kekik çayı mideme çok iyi geliyor, tadını da çok beğeniyorum. Yeşil çay da çok faydalı ve ferahlatıyor."

Barbaros Şansal (Terzi)
"Yazın insan kuruyacak gibi su ihtiyacı duyuyor değil mi? Ben ise yazın ince belli bardakta şehir hatları vapurundaki tavşan kanı çayı severim nedense. Bir de içine tranş limon atılmış Kızılay sodası severdim eskiden. Ama içine katkı maddeleri konmadan önce!"
Haberin fotoğrafları