kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Martı yazarından önemli düşünceler..

DİŞ Hekimi Aykut Yılbaş mektubunda "Siz okuduklarınızı, izlediklerinizi bizimle paylaşıyorsunuz. Bu bizleri çok mutlu ediyor. Ben de okuduğum çok güzel bir kitabı sizlerle paylaşmak istedim" diyor.. Okuduğu kitap Bir!..
Yazarı Richard Bach.. Hani Martı'yı yazan.. Ve işte Dr. Yılbaş'ın bu kitaptan bizler için derledikleri..
"Bugünkü ufacık bir değişiklik bizi çok farklı bir yarına götürür. Yüksek ve zor yolları seçenler için büyük ödüller vardır ama o ödüller yılların ötesinde saklıdır. Her seçim özensiz bir körlük içinde yapılır ve içinde bulunduğumuz dünya bize hiçbir garanti sunmaz."
...
"Bütün ürkütücü seçimlerden kaçmanın tek yolu, toplumdan kaçıp münzevi olmaktır ki bu da ürkütücü bir seçimdir."
...
"Sorunu, sorunların çözülmesini istememek olan biri için, hiç kimse sorunları çözemez."
...
"Ne kadar nitelikli ve hak eder olursak olalım, daha iyi bir hayata ancak bunu kendimiz için düşleyebildiğimiz ve kendimize, ona sahip olma izni verdiğimiz zaman ulaşırız."
...
"Kötü şeyler bize olabilecek en kötü şeyler değildir. Hiçbir şey bize olabilecek en kötü şey değildir."
...
"Kolay bir hayat hiçbir şey öğretmez. Sonunda önemli olan öğrenmedir, neler öğrendiğimiz ve nasıl büyüdüğümüzdür."
...
"Ya özürler ediniriz, ya da sağlık, aşk, uzun ömür, anlayış, serüven, para, mutluluk sahibi oluruz. Hayatımızı bizler, seçimlerimizin gücüyle tasarımlarız. Yanlış seçimler yaptığımız zamanlar, hayatımızı kendi kendimize tasarımlamadığımız zamanlar, en mutsuz olduğumuz zamanlardır."
...
"Hayata başladığımızda her birimize bir blok mermer verilir, onunla heykel yapacak aletler de verilir. Onu ya el değmemiş durumda arkamızda sürükleriz, ya parçalar, çakıl gibi dökeriz, ya da görkemli bir biçime sokarız."
...
"Başka hayatlar, hepsinden örnekler görelim diye ortadadır."
...
"Kendi çevremizi kendimiz yaratırız. Ne hak ediyorsak tam ona ulaşırız. Kendimize yarattığımız hayattan nasıl yakınabiliriz? Bunun bizden başka suçlusu, mimarı var mıdır? İstediğimizde onu bizden başka kim değiştirebilir?"
...
"Her güçlü fikir kesinlikle hayranlık uyandırıcıdır ve biz onu kullanmaya karar verinceye kadar kesinlikle yararsızdır."
...
"Mutluluk haline dönüşemeyecek felaket yoktur, felaket haline dönüşemeyecek mutluluk yoktur."
...
"Dünyadaki kalış süremizi tamamladıktan sonra önemli olan tek şey, sevmeyi ne kadar başarabildiğimiz ve sevgimizin niteliğidir."

Okuyup geçmeyin ne olur.. Bir defada bir bölüm okuyun ve o deyişin anlamını düşünün. Kendi yaşamınızın üzerine getirerek düşünün..
Bunu başarabilirseniz, yaşamınızda çok şey değiştirebilirsiniz..
Teşekkürler, Doktor!..
(7 Haziran 1997'de yayınlandı)