kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Barış'ın heykeli dikilecek

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Barış'ın heykeli dikilecek
Ünlü heykeltıraş Tankut Öktem, Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu ölen ve Bartın'ın Amasra ilçesinde defnedilen şarkıcı Barış Akarsu'nun, gitarıyla tasvir edildiği 3 metrelik heykelini yapacak.

Şarkıcının ölümünden çok etkilenen Öktem, Akarsu'nun defnedilmesinin ardından Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım'ı telefonla arayarak hiçbir karşılık beklemeden şarkıcının heykelini yapmak istediğini bildirdi.

Teklifi olumlu karşılayan Yıldırım, Belediye Meclisine heykelin uygun yere konuşlandırılması için teklif sunacağını söylemesi üzerine Öktem, çalışmalara kısa zamanda başlayarak bu yılın ağustos ayı sonuna kadar heykeli hazırlamayı planlıyor.

Öktem, Akarsu'nun ölümüyle sevenlerinin büyük üzüntü yaşadığını, sanatçının yüzünün canlılığını ve duygusallığını her heykeltıraşın veremeyeceği düşüncesiyle heykelini yapmaya karar verdiğini söyledi.

Sanatçının sanatçıya destek olması gerektiği fikrinden hareketle hiçbir karşılık beklemeden heykeli hazırlayacağını anlatan Öktem, şöyle konuştu:''Akarsu'nun çok farklı bir yüz ifadesi var. O ifadeyi ön planda tutan heykel yapacağım. Tamamen duygusal reaksiyonla bu çalışmaya yöneldim. Yurtseverliğinin yanı sıra insan, hayvan ve tabiat sevgisiyle örnek sanatçı olan Akarsu'nun heykelini yapmaya karar verdim. Sanatçının saçlarını yanına savurduğu, elinde gitarı olan fotoğrafının benzeri eser oluşturmak istiyorum. Sanatçılar zamanla unutulabiliyor. Ancak böyle kalıcı eserlerle onların yüzyıllar boyu yaşamasına katkı sağlanıyor. Bu heykeli yapmaya karar verirken dürüst, doğru ve iyi şeyleri hisseden sanatçıların ödüllendirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması düşüncesi etkili oldu. Dürüstlük ve sevginin heykelini yapıyorum. Bu tüm sanatçılara örnek olamalıdır.''

HEYKEL KÜLTÜR PARKA KONULACAK

Belediye Başkanı Yıldırım da Öktem'in Akarsu'nun heykelini yapma fikrinden çok etkilendiklerini belirterek, şöyle dedi:
''Belediye Meclisi olarak gerekli kararı alacağız. ilçe merkezindeki Kültür Parka, heykeli konuşlandırmak istiyoruz. Öktem ile bölgemizde incelemelerde bulunarak yeri tespit edeceğiz. Bölge halkı heykelin yapılmasına çok sevinecektir. Her yıl binlerce insan Akarsu'nun mezarını ziyarete ve heykelini görmeye gelecektir. Öktem'e elimizden gelen desteği vereceğiz, duyarlılığının da herkese örnek olmasını diliyorum.''

(AA)