kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cinsel hastalıklardan tek eşlilik değil sadakat korur!

07.07.2007
Cinsel hastalıklardan korunmak için sadece evlilik çözüm değil! Şüpheniz varsa; bunlardan korunmak için korkmayın, utanmayın, sorun! Unutmayın, her şeyin bir çaresi var!..
Gerçekten belirli bir risk altındasınız. Cinsel temastan sonra hastalık belirtilerinin ortaya çıkması için geçen süre, yani kuluçka süresi hastalıktan hastalığa fark gösterir. Her zaman bir belirti olmayabilir. Kuluçka süresi; bel soğukluğunda günler, klamidyoz ve hepatit B gibi hastalıklarda haftalar, frengide aylar ve AIDS hastalığında ise yıllarla olabilir. Tanı konması ve tedavi için cinsel yolla bulaşan bir hastalıktan şüphelendiğinizi söyleyerek doktora gitmelisiniz. Doğal olarak aldatan erkeklerin eşleri AIDS virüsü, hepatit B virüsü ve frengi mikrobu yönünden risk altındalar. Bu yüzden sürekli tekrarladığımız şey; tek eşlilik cinsel hastalıktan korumak için yeterli değildir. Bu hastalıklardan korunmak için eşinizin de tek eşli olması gerekir!

UTANMAYIN, KORKMAYIN...
Ancak lütfen cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korkmayın, utanmayın, kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için önlem alın. Ayrıca AIDS testi kan analiziyle yapılıyor. Bunu yaptırabilirsiniz. AIDS, ihbarı zorunlu bir hastalıktır! Ancak kimliğinizin deşifre olmasını istemiyorsanız size bu konuda doktorlarınız anlayış gösterecektir. Bir jinekolojik muayeneden geçip, bel soğukluğu, kamidyoz, candidiyazis, genital herpes, trikomoniyazis vb. diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklar açısından kontrol edilebilirsiniz. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar tedavi edilebilir. Hatta bir zamanlar son derece korkunç hastalık olarak gösterilen pek çok virüs artık birkaç antibiyotikle düzelebiliyor; önemli olan erken önlem alabilmek. AIDS'in şu an için bilinen kesin bir tedavisi yok. Ancak AIDS'e karşı tedavi protokolleri çok gelişti, artık AIDS ölümcül hastalık olmaktan çıktı. Bizim için önemli olan bu hastalığın zamanında teşhis edilebilmesi. Ayrıca hepatit B'den de aşı yaptırarak korunmak mümkün.
Haberin fotoğrafları