kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İnsan klonuna bir adım daha yaklaşıldı

21.06.2007
Amerikalı araştırmacıların, maymun embriyolarından embriyonik kök hücre oluşturmayı başararak, tedavi amacıyla insan klonlama yönünde bir adım daha attıkları belirtildi.

Avustralya'da yapılan kök hücre araştırmaları toplantısında konuşan bilim adamları, klonlanmış rhesus maymunlarından (al yanaklı şebek) embriyonik kök hücre oluşturduklarını açıkladı.

ABD'deki Ulusal Primat Araştırma Merkezinden Shoukhrat Mitalipov, yenilenmiş Somatik Hücre Çekirdek Naklini kullanarak bu çalışmayı yaptıklarını söyledi. Mitalipov'un henüz onaylanmamış bu çalışması, insanlar dahil yetişkin primatların klonlanmasına bilim adamlarını bir adım daha yaklaştırıyor.

Melbourne'daki Monash Üniversitesinden kök hücre araştırmacısı Alan Trounson, "Uzun zamandır bu kanıtı bekliyorduk" dedi.

Bu araştırmaya kadar, klonlanmış primat embriyonlarından embriyonik kök hücre oluşturma çalışmalarının başarısız olduğu belirtiliyor. Güney Koreli bilim adamı Woo Sook Hwang, insan yumurtaları kullanarak bunu başardığını açıklamış, ancak bu açıklamanın doğru olmadığı ortaya çıkmıştı.

(AA)