kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Google şarj edilebilir arabalara yatırım yapacak

29.06.2007
Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, temiz enerji ve yeşil teknoloji yatırım planlarını açıkladı. Google daha temiz teknolojilerin ticari olarak tutunabilirliğini hızlandırmak için şarj edilebilir arabalar gibi yenilikçi projelere yatırım yapacak.

2008'den itibaren karbon nötralize etme politikasının uygulanmasını sağlayacak olan Google, küresel karbon emisyonunu azaltacak projelere yatırım yapacak.

Google CEO'su Eric Schmidt yaptığı açıklamada, yeni teknolojilere yatırım yaparak ve bu konularda diğerleriyle ortaklıklar gerçekleştirilerek, çevreye anlamlı katkıda bulunulabileceğini söyledi. Schmidt, "Bu sadece bir başlangıç. İklim değişikliği ile baş edebilmek için aktif olarak daha fazla fırsat arıyoruz" dedi. İklim Grubu Başkanı Dr. Steve Howard ise küresel ısınmanın yarattığı tehditler, ekonominin her sektöründe cesur, yaratıcı ve geniş kapsamlı hareket gerektirdiğini belirtti. Howard, Google'ın çevresel yenilikçiliğe yatırım yapmaktaki kararlılığının, 'dünya çapında' etki alanı ile birleştiğinde, iklim değişikliği konusunda uluslararası bir hareketi önemli derecede teşvik edeceğini ve hızlandıracağını söyledi.

ENERJİ STRATEJESİ

Google'dan yapılan açıklamada, temiz enerji ve yeşil teknolojiye ilişkin stratejinin önemli unsurları şöyle sıralandı.

-Google, standart veri merkezlerinin harcadığı enerjinin yarısı kadar enerji kullanacak.

-Daha temiz enerji kullanımını özendirmek amacıyla, veri merkezleri için güç satın alırken, karbon için bir gölge fiyatı uygulayacak.

-Takasın çevresel gelişimi finanse etmeye yardımcı olacağına inanan Google, küresel karbon emisyonunu azaltacak projelere yatırım yapacak.

- Daha temiz teknolojilerin ticari olarak tutunabilirliğini hızlandırmak için şarj edilebilir arabalar gibi yenilikçi projelere yatırım yapacak.

-Google, Earth ve Google Transit gibi ürünlerini kullanarak, enerji ve iklim değişikliği konularında kullanıcılarının bilgi vermesi ve dünyayı harekete geçirmesine katkı sağlayacak.

-Enerji verimliliği ve yenilenebilir portföy standartlarını belirlemek, sera gazı emisyonları için fiyat işaretlerini belirlemek, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji araştırma ve geliştirmesi gibi hususlar için kamu harcamalarını artırmak dahil olmak üzere kamu politikasındaki değişimleri destekleyecek.

(ANKA)