kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bodrum yanıyor!

Yeni Haber
Bodrum'un Kızılağaç köyü yakınlarında çıkan ve ilçe merkezini de tehdit eden yangında ilk tespitlere göre 200 hektar ormanlık ve makilik alan zarar gördü.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ilçe merkezini de tehdit eden yangında ilk tespitlere göre 200 hektar ormanlık ve makilik alanın zarar gördüğünü kaydettiler.

Bu arada, yangına müdahale eden Bodrum Belediyesine ait bir itfaiye aracı tamamen yandı. Araçtaki personel ise kendi çabalarıyla yangından kurtulmayı başardı.

Öte yandan, yerleşim alanlarını da içine alan yangında 3 ev yandı. Evlerin yanması sonucu tüp patlaması sesleri duyuldu. Ekiplerin, yangının kontrol altına alınması için müdahaleleri etkili bir şekilde devam ediyor.

"YANGIN KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI"


Orman Genel Müdürlüğü, Bodrum'un Torba Mevkiindeki orman yangının ''parçalı olarak 220 hektar bozuk kızılçam ve makilik alanda kısmen kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini'' açıkladı.

Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 11.05'de başlayan yangının, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılma gösterdiği ve tehlike arzettiği belirtildi. Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğünden ve diğer bölge müdürlüklerinden 12 helikopter, 3 amfibik uçak, 70 arazöz, 60 ilk müdahale ekibi, 14 dozer, bin yangın işçisi, yeterli sayıda mükellef ile müdahale edildiği kaydedilen açıklamada, hava araçlarının gün batımına kadar müdahale çalışmalarına katıldığı bildirildi.

Yangının yerleşim yerlerini etkilememesi için gerekli tüm tedbirin alındığı duyurulan açıklamada, ''Yangın parçalı olarak 220 hektar bozuk kızılçam ve makilik alanda kısmen kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir'' denildi.


KEMPİNSKİ HOTEL BARBAROS BAY BODRUM TAHLİYE EDİLDİ

Bodrum'daki orman yangınının, tahliye edilen Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum'a ulaşmaması için 2 amfibik uçak, söndürme çalışmalarına katıldı.

Yangının seyriyle ilgili mülki amirler, kriz masası ve jandarma yetkililerinin, ''acil durum'' prosedürleri doğrultusunda tahliye ettiği Yalıçiftlik beldesi yakınlarındaki otelde kalan turistler ile personel, otobüslerle götürülerek çevredeki çeşitli otellere yerleştirildi.

Tahliye sırasında otel personeli, turistlerin eşyalarını büyük bir özenle taşırken, herhangi bir panik ve heyecanın yaşanmadığı gözlendi.

Bu arada kimi otel görevlilerinin, içerideki önemli evrakları koliler ve poşetler içinde dışarıya çıkardı.

Yetkililer, tahliye sırasında her türlü güvenlik önleminin alındığını vurgulayarak, işlemlerin başarıyla gerçekleştirildiğini kaydettiler.

Öte yandan yangının otele ulaşmaması için 2 amfibik uçak, söndürme çalışmalarına katıldı. Havanın kararmasının ardından uçaklar bölgeden ayrılırken, bölgeye gönderilen çok sayıda arazöz ve orman işçisi çalışmalara destek verdi.

Kimi televizyon kanalları, yangınla ilgili gelişmeleri otel önündeki canlı yayınlarıyla izleyicilerine aktarıyor.